JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Sulautettuun tietotekniikkaan perustuvien IoT-järjestelmien suunnittelu vaatii prototyyppien sujuvaa kehitystyötä, jotta markkinoille päästään mahdollisimman nopeasti. Advantech on luonut tätä varten DTOS-palvelun, jossa hyödynnetään aasialaista huippuluokan valmistusta yhdessä eurooppalaisen paikallisasiantuntemuksen kanssa.

Sulautetun tietotekniikan markkinat ovat IoT-vallankumouksen keskiössä ja tuottavat kaikkea mahdollista nettiin liitetyistä lääkintälaitteista aina raskaisiin kaivoskoneisiin asti. Näiden innovaatioiden avulla yritykset voivat toimia entistä älykkäämmin, turvallisemmin ja tuottavammin vahvistaen samalla innovointia, kasvua ja uusia liikevaihdon lähteitä.

Mutta matkalla on myös esteitä. Monet eurooppalaiset organisaatiot joutuvat taistelemaan saadakseen haluamansa tuotteet juuri silloin kuin haluavat, aina ajallaan ja spesifikaatioiden mukaisina. Kulttuuriset väärinkäsitykset ja toisistaan poikkeavat alueelliset standardit saattavat aiheuttaa ongelmia sulautetun tietotekniikan sektorilla.

Advantechin uusi DTOS-lähestymistapa (Design To Order Service) sen sijaan yhdistää kahden eri maailman parhaat puolet: vahva keskittyminen CPU-suunnitteluun ja valmistukseen Taiwanin päätoimipaikassa sekä projektinhallinnan ja eurooppalaisen suunnittelun paikallinen asiantuntemus Euroopan-projektien eIOT-hallintakeskuksessa. Tämä kaikki yhdessä tarjoaa teollisuuden johtavalta toimijalta yli 35 vuoden menestyksen tuomalla kokemuksella erittäin nopean prototyyppipalvelun, johon asiakas voi luottaa.

Prototyyppien ongelmat

Olipa asiakkaalla tarve kehittää tuottavia ratkaisuja vähittäiskauppaan, valmistukseen, lääketieteeseen, varastointiin, merenkulkuun tai rakennusteollisuuteen, järjestelmän nopea markkinoille saaminen on keskeinen vaatimus tämän päivän OEM-yrityksille. On varmistettava, että valmistuspartnerit todella ymmärtävät kaikki oleelliset vaatimukset ja omaavat kaikki tarvittavat taidot ja prosessit, jotta hankkeet saadaan vastaamaan asiakkaiden odotuksia.

Erityisen tärkeää on varmistaa, etteivät kieli- ja kulttuurimuurit sekä aikavyöhykkeiden erot pääse aiheuttamaan hankaluuksia. Lisäksi on tärkeää huolehtia, ettei osaamista ole keskitetty vain yhdelle maantieteelliselle alueelle, jotta asiakkailla on mahdollisuus saada oikeanlaista paikallista tukea sekä asiantuntemusta kehitystyöhön ja projektinhallintaan, missä tahansa sijaitsevatkin.

Vaikka tuotteet rakennettaisiin paikallisten standardien mukaan, aina ne eivät välttämättä vastaa asiakkaiden odotuksia toisella puolella maailmaa. Esimerkiksi IP-sisältö, mekaaninen rakenne ja kestävyys, sähköinen stabiilius sekä huollettavuus voivat kaikki vaihdella maantieteellisesti. Vaikka standardit ja säännöt on määritelty etukäteen, ongelmia voi tämän vuoksi silti ilmetä.

DTOS tuo uuden tavan edetä

Asioiden ei välttämättä tarvitse mennä näin. Esimerkiksi Apple suunnittelee tuotteensa Yhdysvalloissa ja toteuttaa silti erittäin korkealuokkaista tuotantoa Taiwanissa ja Kiinassa. Myös Advantechissa ollaan ylpeitä Taiwanin teollisesta perinnöstä. Yhtiö on maailman suurin teollisuustietokoneisiin (IPC) ja esineiden internetiin (IoT) perustuvien järjestelmien toimittaja. Viimeisten 35 vuoden aikana Advantech on suunnitellut ja valmistanut lukuisan joukon maailman kärkituotteita, jotka toimivat sulautetun tietotekniikan seuraavan sukupolven laitteissa.

IPC:n osalta kaikki valmistetaan omassa tehtaassa ja Inteliltä saadaan kaikki CPU-suunnitteluun liittyvät tiedot jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Tämän ansiosta asiakkaille voidaan toimittaa huippuluokan tarkkuutta, laatua ja luotettavuutta. Oma puolijohdetehdas on yksi koko Aasian kehittyneimmistä tuotantolinjoista, joka on kerännyt useita palkintoja nimiinsä. Siihen kuuluvat myös täysimittaiset testauslaboratoriot ja riippumaton kolmivaiheinen laadunvalvontajärjestelmä.

Yhtiössä ollaan kuitenkin tietoisia myös ongelmista, joita saattaa ilmetä, kun prototyyppejä suunnitellaan ja rakennetaan vailla riittäviä paikallisia panostuksia Euroopasta. Siksi Advantech on kehittänyt DTOS-palvelun, joka tarjoaa räätälöityjä järjestelmiä ja piirikortteja, jotka täyttävät asetetut erityisvaatimukset. Palvelussa hyödynnetään huippuluokan valmistuspuitteita ja osaamista Aasiassa sekä parannellaan niitä eurooppalaisella huipputason teknisellä osaamisella, konsultoinnilla, projektinhallinnalla ja vertikaalisella asiantuntemuksella.

Tämä eurooppalainen asiantuntemus saadaan yhtiön DTOS eIOT -projektinhallintakeskuksesta sekä Euroopan teknologiakeskuksesta. Molempien tarjoamaa osaamista ja teknistä taitotietoa on vahvistettu lukuisin yrityskaupoin Euroopan alueella vuosien varrella. Projektinhallintakeskusta johtavalla tiimillä on yli 50 vuoden yhteiskokemus yhtiössä. Tämä on tärkeää, sillä sen ansiosta viestintäkanava Aasiassa sijaitsevaan pääkonttoriin on tullut huolellisesti testatuksi. Samalla on päästy perehtymään eurooppalaisten vaatimusten tulkintaan ja siirtämiseen omille kollegoille toiselle puolelle maailmaa.

Viisi vaihetta menestykseen

DTOS-palvelun asiakkaat hyötyvät päivittäisestä vuoropuhelusta paikallisten projektipäälliköiden kanssa, kun työskentely etenee viiden eri vaiheen kautta konseptista ja suunnittelusta kehittämiseen, suunnittelun validointiin ja lopuksi asiakkaan hyväksyntään. Asiakkaat saavat myös tärkeänä lisäetuna teknistä paikallisasiantuntemusta kaikessa mahdollisessa laitteista ja ohjelmistoista WiFi- ja EMI-tekniikoihin sekä RISC- ja x86-suoritinosaamiseen.

Käytettävissä ovat omat testausyksiköt iskuille ja tärinälle, lämpösykli- ja sääkaapit olosuhdetestaukseen sekä eurooppalaiset sertifiointilaboratoriot. Tämän ansiosta testaukset ja ennakkoarvioinnit sekä ROI-päätökset voidaan tehdä jo ennen kuin asiakas investoi voimakkaasti tuotekehitysresursseihin. OEM-asiakkailta saattaa joskus kestää jopa kolme vuotta ennen tilauspäätöstä, joten tätä vaihetta edistämällä koko hankkeen etenemistä voidaan kiihdyttää heti, kun sille on annettu vihreää valoa.

Esisuunnitelmia, piirisuunnitelmia, piirikaavioita ja osien sijoittelukaavioita hoidetaan Euroopasta käsin asiakkaiden vaatimusten täyttämiseksi. Vaikka projektit sitten luovutetaan tuotantoa varten Aasiaan, niitä hallitaan ja ohjataan Euroopasta. Näin asiakkaiden oma mielenlaatu ja ajattelutapa voidaan täydellisesti omaksua ja ymmärtää hankkeen kaikissa vaiheissa.

Esimerkiksi CPU-moduulien tapauksessa laatutaso on tyypillisesti huippuluokkaa Aasiassa. Euroopan-keskuksen etuna on kuitenkin se, että siellä suunnitelmiin pystytään tekemään asiakkaan vaatimuksiin perustuvia muutoksia, jotta ne täyttävät aiempaa kovemmat teollisuusstandardit ja varmistavat tuotteen pitkän elinkaaren.

Vastaavasti WiFi-vaatimuksetkin voidaan määritellä standardien mukaisesti, mutta silti tarvitaan paikallista asiantuntemusta tuotteen räätälöimiseksi kuhunkin käyttökohteeseen. Näin toimimalla esimerkiksi Wifi-verkon 900 - 1500 millisekunnin keskimääräinen roaming-aika voidaan kutistaa 150 - 300 millisekuntiin.

Tällaisen räätälöintikyvyn ansiosta Advantech tarjoaa esimerkiksi valikoiman kosketusnäytöllisiä kestäviä teollisuustietokoneita, joita käytetään maailman johtavan nosturivalmistajan toimittamissa laitteissa. Niissä ovat olleet välttämättömiä lukuisat erityisvaatimukset kuten suurten lämpötilavaihtelujen sieto, alhaiset häiriötasot, vakaa virransyöttö sekä iskuilta ja pölyltä suojautuminen. Eräs toinen DTOS-asiakas, kaivosteollisuuden merkittävä laitevalmistaja, tilasi puolestaan palvelun kautta erilaisia koneiden ohjaus- ja datankeruujärjestelmiä, jotka on erityisesti suunniteltu täyttämään vakauteen, kosteuteen, lämpötilaan ja mekaanisiin rasituksiin liittyvät haasteet tavoitteenaan yhtämittainen käyttö vaativissa oloissa ilman seisokkiaikoja.

Sulautettu tietotekniikka hallitsee maailmaa, mutta liian usein OEM-valmistajat joutuvat pettymään, koska toimittajat eivät joko ymmärrä tai vain kykene täyttämään asetettuja vaatimuksia. Advantechin luoma DTOS-palvelu sen sijaan hyödyntää kummankin maailman parhaat puolet: aasialainen asiantuntemus yhdistettynä paikalliseen eurooppalaiseen ymmärrykseen. Tämä tarjoaa käytännönläheisen ja luotettavan tavan hallita monimutkaisiakin IoT-hankkeita.

For more information contact Timo Sahi at Advantech.
Email: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2