JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intelin toinen perustaja Gordon Moore muotoili jo vuonna 1965 kuuluisan Mooren lain, jonka mukaan transistorien lukumäärä sirulla kaksinkertaistuu kahden vuoden välein. Grafiikkaprosessoreja kehittävän Nvidian pääjohtaja Jensen Huang julisti nyt GPU-teknologiakonferenssissa Münchenissä, että Moore laki tulee tiensä päähän.

Huangin mukaan transistorien skaalautuminen pienempään käytännössä päättyi viimeisen 10 vuoden aikana. Onneksi tämä ei ole tarkoittanut laskentatehon nopeutumisen pysähtymistä.

- Grafiiprosessorien teho on kasvanut viimeisen 10 vuoden aikana 1000-kertaiseksi. Tämä perustuu tekoälyn kehittymiseen.

Huangin mukaan tekoäly auttaa parantamaan tuloksia kahdella Nvidian keskeisellä alueella: grafiikassa ja datatieteessä. Grafiikassa yhtiö on juuri esitellyt Turing-arkkitehtuurin, joka ensimmäistä kertaa mahdollistaa reaaliaikaisen fotorealismin tietokonegrafiikassa. Tämä perustuu RTX-tekniikkaa eli säteenjäljityksen (ray tracing).

Data-analytiikkaan Nvidia on tuonut uuden RAPIDS-alustan. Se pohjaa avoimen koodin kirjastoihin, joiden avulla yritykset voivat hyödyntää grafiikkaprosessorien laskentatehoa esimerkiksi data-analytiikassa.

Grafiikkaprosessorien teho tulee myös autonomisiin autoihin. Volvo on valinnut Nvidian Drive AGX Xavier -tietokoneen 2020-luvun alkupuolella tuotantoon tulevien autojensa tekoälytietokoneiksi.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template