JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokia kertoi tänään, että sen 5G-essentiaalipatenteista peritään maksimissaan kolme euron maksu laitetta kohti. Nokia aikoo lisensoida tekniikkansa FRAND-periaatteella eli reilusti, kohtuullisesti ja tasapuolisesti.

Nokian päätös parantaa kuluttajien asemaa, koska lisenssimaksut eivät nosta valtavasti laitteiden hintaa. Samalla 5G-tekniikan kehitys on vuosi kestänyt projekti, josta kuuluukin saada arvoisensa korvaus.

Nokian tielle ei ole lähtenyt esimerkiksi Qualcomm, joka vaatii omien 5G-essentiaalipatenttien käyttämisestä 2,75 prosenttia laitteen myyntihinnasta. Summa on aina Nokian vaatimaa suurempi, kalliissa laitteissa selvästikin suurempi. Mikäli laite suoriutuu myös 4G- ja 3G-verkoissa, lisenssimaksu on 3,25 prosenttia laitteen myyntihinnasta.

Nokia ilmoitus koskee vain 5G-essentiaalipatentteja. Tämän lisäksi laitevalmistaja voi käyttää muita Nokia patentoimia tekniikoita, joten summa kasvaa suuremmaksi. Toimivasta 5G-puhelimesta meneekin useita kymppejä pelkästään käytetyn tekniikan lisenssimaksuihin.

Ensimmäisten 5G-puhelimien Nokia arvioi tulevan markkinoille ensi vuonna.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template