JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Uusissa autoissa on jo useimmiten suurikokoinen kosketusnäyttö, jolla ohjataan monia laitteita äänentoistojärjestelmästä ilmastointiin. Ruudun hipelöinti on kuitenkin riskitekijä liikenteessä ja sen tilalle ollaan tuomassa laitteiden ohjaamista eleiden avulla.

Microchip on tuonut tähän tarpeeseen uudet MGC3140-ohjaimet, jotka yhtiön ensimmäisinä 3D-eleohjauspiireinä on kvalifioitu käytettäväksi auto-olosuhteissa eli -40...+125 asteen lämpötilassa. Kyse on myös edullisesta ohjaimesta, joka avaa tietä eleohjauksen tuomiseen myös keskihintaluokan autoihin.

Ohjainpiiri mittaa kapasitanssia. Sen avulla voidaan ohjata viihdejärjestelmää, sisätilan valaistusta ja monia muita toimintoja. Mikäli auton takakontti aukeaa eleellä jalalla, voidaan tämäkin toiminto tehdä myös kädellä kojelaudan edessä.

3D-eleohjausjärjestelmä koostuu anturista ja ohjainpiiristä, joka viritetään aina kutakin toimintoa varten. Aiemmat eleohjausjärjestelmät ovat perustuneet infrapuna-antureihin tai ns. TOF- eli time-of-flight -piireihin, joissa liikkeitä tulkitaan kädestä takaisin ponnahtavan valon perusteella, mutta nämä toimivat huonosti kirkkaassa, suorassa auringonvalossa.

Kapasitanssi mittaava MGC3140-ohjain välttää nämä ongelmat ja tuottaa luotettavaa, tarkkaa tietoa eleistä, Microchip kehuu. Lisäksi anturi ja ohjain voidaan toteuttaa näyttöön hyvin pieneen tilaan, mikä ei aiheuta muutoksia auton sisätilojen suunnitteluun.

 

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template