JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Samsungin uusimman lippulaivamallin eli Galaxy S9+-puhelimen valmistaminen tulee lähes yhtä kalliiksi kuin markkinoiden kalliimman älypuhelimen eli iPhone X:n valmistus. TechInsightsin mukaan GS)+-mallin komponentit maksavat 379 dollaria.

Purkuanalyyseissä Applen Phone X on moneen kertaan todettu komponenteiltaan kalleimmaksi älypuhelimeksi, kun erikoishuippumalleja ei lasketa mukaan. X:n osien yhteenlasketuksi hinnaksi on arvioitu 389,50 dollaria.

Reilun kympin hintaerosta huolimatta Apple pystyy myymään X:ää selvästi kalliimmalla eli 999 dollarilla. Tämä tarkoittaa tietysti parempaa tuotekatetta, mikä on Applelle hyvin tyypillistä.

Galaxy S9+:n komponenteista arvokkain on 72,50 dollarin arvoinen näyttö. iPhone X:ssä näyttö on 77 dollarin hintainen, mutta siinä hintaa lisää osin näytön yläreunassa oleva lovi, johon on istutettu laitteen 3D-anturikamerajärjestelmä.

GS9+:n kantataajuusprosessori on toiseksi kallein komponentti, sille on arvoitu hinnaksi 68 dollaria. Kameramoduuli on kallis, 48 dollarin hintainen. TechInsightsin analyysien mukaan moduuli on tähän asti kallein kameramoduuli Samsungilla. Se myös selittää ison osan korkeammasta hinnasta edelliseen eli GS8 -malliin verrattuna.

Laitteiden purkuanalyysit osoittavat, millainen kilpajuoksu laitevalmistajien kesken on käynnissä. Kun kuoriin pitää saada istutettua uusimpia komponentteja, laitteille tulee raskas hintalappu. Tälle kehityksele ei tällä hetkellä ole näkyvissä mitään muutosta.

Ks. lisää TechInsightsin sivuilta.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template