JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Markkinoilla on pitkään ollut kuuden vapausasteen liikeantureita, jotka aistivat laitteen nopeuden, suunnan ja sijainnin. Ne eivät pysty aistimaan laitteen korkeutta merenpinnasta. Nyt markkinoille on saatu ensimmäinen tällainen anturi. Ensimmäinen seitsemän vapausasteen ratkaisu.

Korkeuden tarkkaa määrittämistä tarvitaan esimerkiksi drone-lennokeissa. Tähän asti se on edellyttänyt erillisen paineanturin lisäämistä laitteen piirikortille. Nykyään TDK:n omistama Invensense integroi ensimmäisenä maailmassa paineanturin samaan anturikoteloon.

ICM-20789-anturissa on kiihtyvyysanturi, gyroskooppi eli kulmanopeusanturi sekä paineanturi samassa paketissa. Koska kyse on kulutuselektroniikan komponentista, sen hinta on tärkeä kriteeri. Invensense pystyy valmistamaan komponentin alle dollarin hintaan.

Ranskalainen Yole Developpement on arvioinut komponentin kustannusten muodostumista. Arvion mukaan kiihtyvyysanturin ja kulmanopeusanturin yhditsävä MEMS-komponentti ohjainpiireineen muodostaa 57 prosenttia anturipiirin hinnasta. Paineanturin MEMS-osa mikro-ohjaimineen muodostaa viidenneksen piirin hinnasta. Loppukustannus tulee koteloinnista ja testauskuluista.

7 vapausasteen anturi on kooltaan 4 x 4 x 1,37 milliä. Invensense itse katsoo, että yhdistelmäpiirille on paljon kysyntää puettavissa laitteissa, VR/AR-sovelluksissa ja monissa muissa laitteissa.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template