JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Markkinoilla on pitkään ollut kuuden vapausasteen liikeantureita, jotka aistivat laitteen nopeuden, suunnan ja sijainnin. Ne eivät pysty aistimaan laitteen korkeutta merenpinnasta. Nyt markkinoille on saatu ensimmäinen tällainen anturi. Ensimmäinen seitsemän vapausasteen ratkaisu.

Korkeuden tarkkaa määrittämistä tarvitaan esimerkiksi drone-lennokeissa. Tähän asti se on edellyttänyt erillisen paineanturin lisäämistä laitteen piirikortille. Nykyään TDK:n omistama Invensense integroi ensimmäisenä maailmassa paineanturin samaan anturikoteloon.

ICM-20789-anturissa on kiihtyvyysanturi, gyroskooppi eli kulmanopeusanturi sekä paineanturi samassa paketissa. Koska kyse on kulutuselektroniikan komponentista, sen hinta on tärkeä kriteeri. Invensense pystyy valmistamaan komponentin alle dollarin hintaan.

Ranskalainen Yole Developpement on arvioinut komponentin kustannusten muodostumista. Arvion mukaan kiihtyvyysanturin ja kulmanopeusanturin yhditsävä MEMS-komponentti ohjainpiireineen muodostaa 57 prosenttia anturipiirin hinnasta. Paineanturin MEMS-osa mikro-ohjaimineen muodostaa viidenneksen piirin hinnasta. Loppukustannus tulee koteloinnista ja testauskuluista.

7 vapausasteen anturi on kooltaan 4 x 4 x 1,37 milliä. Invensense itse katsoo, että yhdistelmäpiirille on paljon kysyntää puettavissa laitteissa, VR/AR-sovelluksissa ja monissa muissa laitteissa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template