JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Electronica - Japanilainen Murata esittelee Electronica-messuilla maailman ensimmäistä inklinometriä eli kallistuskulma-anturia, joka tuottaa suoraan kallistuskulmasignaalin digitaalisena lähtönä. SCL3300-anturi on tietenkin kehitetty Muratan MEMS-osaamiskeskuksessa Vantaalla.

Tuotepäällikkö Suvi Rauhamaan mukaan uutuus on kaksi vuotta sitten esitellyn, samoin teollisuuden sovelluksiin tarkoitetun SCA3300-anturin evoluutio. – Tässäkin voidaan valita neljä mittausmoodia, jotka voidaan asettaa SPI-komennoilla, Rauhamaa kertoo.

SPI-käskyillä asetetaan myös anturin mittausalue, herkkyys ja kaista. Uutta on suoraan anturista saatava digitaalinen kallistussignaali. - Jos asiakas tarvitsee tätä kulmaulostuloa, tämä on helppo tapa saada se käyttöön.

SCL3300-anturin sovelluskohteet löytyvät esimerkiksi teollisuuden koneohjauksesta, rakenteiden terveyden monitoroinnista, ohjausjärjestelmistä ja robotiikasta. Kaikesta, joissa tarvitaan asennuskorjaamista.

Koska anturi on 3-akselinen, ei ole väliä missä asennossa se sijoitetaan piirikortille. – Yleensä inklinometrit ovat 1- tai 2-akselisia. Tiettävästi tämä on maailman ensimmäinen 3-akselinen kallistusanturi, jossa on suora kulmaulostulo.

Tällä hetkellä Murata tarjoaa SCL3300-anturista näytekappaleita rajoitetusti. Volyymeissä ne tulevat tarjolle ensi vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana. Suvi Rauhamaan mukaan Vantaan nykyinen tehdas toimii jo 24/7-periaatteella, joten rakenteilla oleva laajennus tulee tarpeeseen.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template