JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

OnePlus 6 -puhelin on ollut operaattorien myyntilistojen kärjessä kesän. Kun laitetta käyttää, suosio on helppo ymmärtää. Uutuus on laadukkaan, jopa kalliin oloinen laite, jonka ominaisuudet eivät jää kalliimpien kilpailijoiden ominaisuuksista jälkeen.

Puhelin on täyslasinen ja etukannen 6,28-tuumainen näyttö yltää lähes reunasta reunaan, kuten nykytrendi vaatii. Resoluutio on 1080 x 2280 pikseliä ja näytön kuvasuhde 19:9. iPhone X:n kuuluisa lovikin etukannesta löytyy. Siihen on istutettu 16 megapikselin etukamera, puhelukaiutin, ledimerkkivalo sekä ympäröivän valon anturi. Loven saa myös piiloon, mutta monessa sovelluksessa - eikä vähiten kamerassa – lisäpikselit ovat tervetulleita.

Laitetta saa 6 tai 8 gigatavun RAM-muistilla ja 64/128/256 gigatavun tallennustilalla. Testissä oli 6/128 gigatavun punainen Red-erikoismalli, jota myydään rajoitettu erä 569 euron hintaan. Muisti tuntui riittävän hyvin, sillä sovellukset toimivat ripeästi. Joihin sovelluksiin joutuu hieman tutustumaan, mutta esimerkiksi kameran käytön oppii nopeasti. Otoksista tulee laadukkaita taustan sumennuksineen ym. toimintoineen, mutta näillä ei enää nykyään erotuta muista laatupuhelimista. Laadukas kamera on ehdoton vaatimus jo keskihintaisissa laitteissa.

OnePlus 6 avautuu nykytyyliin käyttäjän kasvot tunnistamalla ja toiminto on erittäin nopea. Speksien mukaan luuri avautuu näin 0,4 sekunnissa, kun sormenjälkianturissa aikaa kuluu 0,2 sekuntia. Molemmat ovat riittävän nopeita tunnistustapoja, mutta ulkona tunnistus vaatii aurinkolasien riisumista. Puhelin lisäksi tunnistaa, kun käyttäjä on kotona eikä tällöin varsinaisesti lukitu ollenkaan.

Pikalaturi istuu USBC-liittimeen ja mukana on vanha audioplugi. Hyvä päätös säilyttää liitin ainakin vielä. Aiemmista malleista tuttu Alert Slider on oikeasti hyödyllinen lisälaite oikeassa reunassa.

Entäpäs ne moitteet? No, laitteessa on vain yksi kaiutin, joka suuntaa alaspäin. Äänenlaatu on heikohko, mutta ei näitä musiikkitoistimina käytetäkään. Muistikortille ei ole paikkaa, joten jossain välissä tila voi tietysti käydä vähiin.

Isoimman moitteen suuntaisin kyllä akulle. OnePlussan laitteet eivät ole testeissä yltäneet akkukeston kärkipäähän, eikä 6-mallikaan sitä tee. Normaalikäytössä täysi akku ei jaksanut koko päivää, mihin moni muu malli on yltänyt. Akun kapasiteetti on 3300 milliampeerituntia, mikä on nykyään pienehkö akku.

Pienemmän akun selittää varmaan osin laitteen erittäin ohut muotoilu. Toisaalta OnePlus 6 paikkaa puutetta pikalatauksellaan, joka on aivan markkinoiden parhaita. Tekniikka toimii myös käytännössä: 30 minuutin latauksella akun saa 60-prosenttisesti täyteen.

OnePlus 6:ssa on hinta-laatusuhde erittäin kohdallaan. Halvimmillaan laitteen saa mustana 64 gigan tallennustilalla 519 eurolla, joten mikään halpamalli sekään ei ole. Toisaalta kalleimmankin version saa selvästi, useita satoja euroja vaikkapa Applen tai Samsungin kalliimpia edullisemmin.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template