JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Uutistoimisto Reuters raportoi, että Euroopan Komissio pohtii Applen pakottamista luopumaan omasta Lightning-liitännästään iPhone-puhelimissa. Taustalla on pyrkimys luoda markkinat, jossa käytettäisiin latureissa vain yhtä ainoaa liitintä. Tässä tapauksessa se olisi USBC.

Universaalia laturiliitäntää on EU:ssa puuhasteltu jo vuosia, mutta hanke ei ole juuri edistynyt. Reutersin mukaan komissio pohtii parhaillaan tutkimusta, jossa selvitetään yhteen universaaliin liittimeen siirtymisen kustannukset ja edut.

Perimmältään kyse on jäteongelmasta. Vuosittain kuluttajat heittävät roskiin 51 000 tonnia ser-jätettä käytettyjen latureiden muodossa.

Jo vuonna 2009 EU:n alaisessa hankkeessa isot valmistajat suosutivat kehittämään yhden universaalin laturin. Tuolloin mukana olivat Nokia, Samsung, Huawei, Apple ja kymmenen muuta valmistajaa.

Uusimmat huhut tosin kertovat, että ensi vuoden iPhone-malleissa Apple olisi luopumassa Lightning-liitännästään. Tilalle olisi tulossa juuri USBC-liitin.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
21hreplyretweetfavorite
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
 
 

ny template