JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Virtuaalitekniikka tekee ilmeisesti tuloaan myös autourheiluun. Japanilaisen JDI:n eli Japan Display Inc:n läpinäkyvää näyttöä on testattu Japanin Super Formula -sarjan autossa. Testissä kypärän visiiriin asennettiin virtuaalinäyttö, johon voidaan kuljettajalle heijastaa erityyppistä informaatiota.

Testi toteutettin heinäkuussa Japanin Super Formula -sarjaan osallistuvan Dandelion Racing -tiimin kanssa. Tiettävästä tällaista läpinäkyvää virtuaalinäyttöä ei aiemmin ole kilpa-autoissa testattu.

Näyttö on toteutettu JDI:n uusimmalla tekniikalla. Ruutu on 80-prosenttisesti läpinäkyvä. Tähän on päästy, kun näytöstä on voitu jättää pois värisuotimet ja polarisaatiokerrokset.

Testi toteutettiin Fujin moottoriradalla, jossa takavuosina on ajettu myös F1-kilpailuja. Testissä kuljettajalle näytettiin visiirissä esimerkiksi moottorin lämpötilaa ja polttoaineen kulutusta kuvaavia lukemia.

Kuljettajalle näytöstä on tietysti etua, sillä informaation näkee ilman, että irrottaa katseensa tiestä. JDI kertoo jatkavansa testejä Dandelion Racingin kanssa. Tavoitteena on tuoda tekniikka jollakin aikataululla kilpailukäyttöön.

JDI on markkinajohtaja pienissä ja keskisuurissa näyttöpaneeleissa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template