JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tietoturvayhtiö Check Pointin tilaston mukaan jokin kryptolouhija löytyi helmikuussa jo 42 prosentista yritysverkkoja. Joka viidennessä organisaatiossa lymysi Moneroa louhiva Coinhive, joka piti haittaohjelmien Top 5 -listan ykköspaikkaa. Sijalle kaksi nousi kryptolouhija Cryptoloot, jonka yleisyys kasvoi tammikuun 7 prosentista helmikuussa 14 prosenttiin.

Suomessa haittaohjelmien ykköspaikkaa piti Roughted, mutta Cryptoloot ja Coinhive seurasivat sen kannoilla. Meillä haastaja Cryptoloot oli jo yleisempi kuin Coinhive. Lisäksi sekä Suomen että maailman listalle nousi neljänneksi JSEcoin. Se on JavaScriptiä hyödyntävä louhija, joka on mahdollista istuttaa verkkosivuille. Sivuston käyttäjä voi antaa koneensa louhia valuuttaa esimerkiksi mainosten vaihtoehtona tai maksuna pelihyödykkeistä.

- Kryptolouhijat ovat yleistyneet tasaisesti neljän viime kuukauden aikana. Ne hidastavat PC-koneiden ja palvelinten toimintaa, mutta yritysverkkoon päästyään ne saattavat aiheuttaa muutakin vahinkoa. Siksi nyt on entistäkin tärkeämpää, että yrityksillä on käytössään monikerroksinen kyberturvallisuusstrategia, joka suojaa sekä tunnetuilta että tuntemattomilta uhilta, sanoo Check Pointin tietoturvatutkijoiden ryhmää vetävä Maya Horowitz.

Suomen yleisimmät haittaohjelmat helmikuussa

  1. Roughted – monipuolinen mainosten ja haittaohjelmien levittäjä
    2. Cryptoloot – kryptovaluutan louhija
    3. Coinhive – kryptolouhija, joka louhii Moneroa
    4. JSEcoin – verkkosivustolle istutettava kryptolouhija
    5. Fireball – selainkaappari, jonka kautta voi ladata haittaohjelmia uhrin konelle
 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template