JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tietoturvayhtiö Check Pointin tilaston mukaan jokin kryptolouhija löytyi helmikuussa jo 42 prosentista yritysverkkoja. Joka viidennessä organisaatiossa lymysi Moneroa louhiva Coinhive, joka piti haittaohjelmien Top 5 -listan ykköspaikkaa. Sijalle kaksi nousi kryptolouhija Cryptoloot, jonka yleisyys kasvoi tammikuun 7 prosentista helmikuussa 14 prosenttiin.

Suomessa haittaohjelmien ykköspaikkaa piti Roughted, mutta Cryptoloot ja Coinhive seurasivat sen kannoilla. Meillä haastaja Cryptoloot oli jo yleisempi kuin Coinhive. Lisäksi sekä Suomen että maailman listalle nousi neljänneksi JSEcoin. Se on JavaScriptiä hyödyntävä louhija, joka on mahdollista istuttaa verkkosivuille. Sivuston käyttäjä voi antaa koneensa louhia valuuttaa esimerkiksi mainosten vaihtoehtona tai maksuna pelihyödykkeistä.

- Kryptolouhijat ovat yleistyneet tasaisesti neljän viime kuukauden aikana. Ne hidastavat PC-koneiden ja palvelinten toimintaa, mutta yritysverkkoon päästyään ne saattavat aiheuttaa muutakin vahinkoa. Siksi nyt on entistäkin tärkeämpää, että yrityksillä on käytössään monikerroksinen kyberturvallisuusstrategia, joka suojaa sekä tunnetuilta että tuntemattomilta uhilta, sanoo Check Pointin tietoturvatutkijoiden ryhmää vetävä Maya Horowitz.

Suomen yleisimmät haittaohjelmat helmikuussa

  1. Roughted – monipuolinen mainosten ja haittaohjelmien levittäjä
    2. Cryptoloot – kryptovaluutan louhija
    3. Coinhive – kryptolouhija, joka louhii Moneroa
    4. JSEcoin – verkkosivustolle istutettava kryptolouhija
    5. Fireball – selainkaappari, jonka kautta voi ladata haittaohjelmia uhrin konelle
 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2