JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tietoturvayhtiö Check Pointin tilaston mukaan jokin kryptolouhija löytyi helmikuussa jo 42 prosentista yritysverkkoja. Joka viidennessä organisaatiossa lymysi Moneroa louhiva Coinhive, joka piti haittaohjelmien Top 5 -listan ykköspaikkaa. Sijalle kaksi nousi kryptolouhija Cryptoloot, jonka yleisyys kasvoi tammikuun 7 prosentista helmikuussa 14 prosenttiin.

Suomessa haittaohjelmien ykköspaikkaa piti Roughted, mutta Cryptoloot ja Coinhive seurasivat sen kannoilla. Meillä haastaja Cryptoloot oli jo yleisempi kuin Coinhive. Lisäksi sekä Suomen että maailman listalle nousi neljänneksi JSEcoin. Se on JavaScriptiä hyödyntävä louhija, joka on mahdollista istuttaa verkkosivuille. Sivuston käyttäjä voi antaa koneensa louhia valuuttaa esimerkiksi mainosten vaihtoehtona tai maksuna pelihyödykkeistä.

- Kryptolouhijat ovat yleistyneet tasaisesti neljän viime kuukauden aikana. Ne hidastavat PC-koneiden ja palvelinten toimintaa, mutta yritysverkkoon päästyään ne saattavat aiheuttaa muutakin vahinkoa. Siksi nyt on entistäkin tärkeämpää, että yrityksillä on käytössään monikerroksinen kyberturvallisuusstrategia, joka suojaa sekä tunnetuilta että tuntemattomilta uhilta, sanoo Check Pointin tietoturvatutkijoiden ryhmää vetävä Maya Horowitz.

Suomen yleisimmät haittaohjelmat helmikuussa

  1. Roughted – monipuolinen mainosten ja haittaohjelmien levittäjä
    2. Cryptoloot – kryptovaluutan louhija
    3. Coinhive – kryptolouhija, joka louhii Moneroa
    4. JSEcoin – verkkosivustolle istutettava kryptolouhija
    5. Fireball – selainkaappari, jonka kautta voi ladata haittaohjelmia uhrin konelle
 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template