JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tietoturvayhtiö Check Pointin tilaston mukaan jokin kryptolouhija löytyi helmikuussa jo 42 prosentista yritysverkkoja. Joka viidennessä organisaatiossa lymysi Moneroa louhiva Coinhive, joka piti haittaohjelmien Top 5 -listan ykköspaikkaa. Sijalle kaksi nousi kryptolouhija Cryptoloot, jonka yleisyys kasvoi tammikuun 7 prosentista helmikuussa 14 prosenttiin.

Suomessa haittaohjelmien ykköspaikkaa piti Roughted, mutta Cryptoloot ja Coinhive seurasivat sen kannoilla. Meillä haastaja Cryptoloot oli jo yleisempi kuin Coinhive. Lisäksi sekä Suomen että maailman listalle nousi neljänneksi JSEcoin. Se on JavaScriptiä hyödyntävä louhija, joka on mahdollista istuttaa verkkosivuille. Sivuston käyttäjä voi antaa koneensa louhia valuuttaa esimerkiksi mainosten vaihtoehtona tai maksuna pelihyödykkeistä.

- Kryptolouhijat ovat yleistyneet tasaisesti neljän viime kuukauden aikana. Ne hidastavat PC-koneiden ja palvelinten toimintaa, mutta yritysverkkoon päästyään ne saattavat aiheuttaa muutakin vahinkoa. Siksi nyt on entistäkin tärkeämpää, että yrityksillä on käytössään monikerroksinen kyberturvallisuusstrategia, joka suojaa sekä tunnetuilta että tuntemattomilta uhilta, sanoo Check Pointin tietoturvatutkijoiden ryhmää vetävä Maya Horowitz.

Suomen yleisimmät haittaohjelmat helmikuussa

  1. Roughted – monipuolinen mainosten ja haittaohjelmien levittäjä
    2. Cryptoloot – kryptovaluutan louhija
    3. Coinhive – kryptolouhija, joka louhii Moneroa
    4. JSEcoin – verkkosivustolle istutettava kryptolouhija
    5. Fireball – selainkaappari, jonka kautta voi ladata haittaohjelmia uhrin konelle
 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template