JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mikään ei kestä ikuisesti. Applen antama tulosvaroitus on saanut analyytikot jo vertaamaan sitä Nokiaan, jonka kohtalo kännykkäbisneksessä on hyvin tiedossa. Aivan Nokian tiellä Apple ei tietenkään ole, mutta pääjohtaja Tim Cook näyttää nyt tajunneen, ettei markkinoille voi loputtomasti tuoda uusia, aina aiempia kalliimpia laitteita.

Kiinalainen talouslehti National Business Daily paljasti, että Apple on leikannut kaikkien malliensa hintoja Kiinassa 60-70 dollaria. Näin edullisin uusi iPhone on XR-malli, josta kiinalaiset saavat nyt pulittaa noin 770 dollaria.

Virallista ilmoitusta Apple ei ole antanut, mutta Tim Cookin yrityksen sijoittajille antama tulosvaroitus puhuu paljon. Cook syyttää vahvaa dollaria, Kiinan ja USA:n välistä kauppasotaa, uusien mallien markkinoilletulo oli väärin ajoitettu ja markkinoille tuotiin liian moni uusi malli, mikä hidasti tuotannon käynnistymistä.

Applen myynti jäi viime vuoden viimeisellä neljänneksellä 84 miljardiin dollariin. Samalla kate jäi selvästi aiempaa pienemmäksi. Myynnin kutistuminen iPhoneissa, Macbookeissa ja iPadeissa johtuu yksinomaan Kiinan markkinoista, Cook vakuuttelee.

On mielenkiintoista nähdä, miten Apple reagoi iPhone-ongelmiin. Yhtiön kassassa on rahaa tolkuttomasti, tarkalleen 130 miljardia dollaria ja pitkällä aikavälillä se aikoo sijoittaa rahansa kokonaan johonkin. Tämä voi tarkoittaa merkittäviäkin yritysjärjestelyjä tai ostoja.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2