JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Yritykset yrittävät nyt vallata Inteliltä osuuksia palvelinprosessorien markkinoilla Arm-pohjaisilla piireillään. Huawei on esitellyt uuden 64-ytimisen suorittimen, jota se kehuu markkinoiden tehokkaimmaksi Arm-palvelinprosessoriksi.

Kunpeng 920 -nimen saanut prosessori on tarkoitettu palvelimiin, tallennusjärjestelmiin ja erityisesti big data -sovelluksiin. Se toimii moottorina TaisHan-palvelimissa.

7 nanometrin prosessissa valmistetusta piiristä on kolme eri varianttia. Yksi on optimoitu tallennukseen, toinen mahdollisimman kovaan laskentaan ja kolmas on näiden väliin sijoittuva versio. Aiempiin Arm-palvelinprosessoreihin verrattuna suorittimet yltävät SPECint-testissä 25 prosenttia parempiin lukemiin.

Piireillä on 64 kappaletta 2,6 gigahertsin kellotaajuudella operoivia laskentaytimiä. DDR4-muisti on 8-kanavainen ja piiri tukee PCIe 4.0- ja CCIX-liitäntöjä. Kaikkiaan dataa saadaan siirtymään muistin ja prosessorin välillä 640 gigabitin sekuntinopeudella.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2