JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Reijolalainen teollisuuden pintakäsittelyjärjestelmiä ja -laitteita valmistava Pekotek Oy toimittaa aivan uudenlaiset digitaaliratkaisuja sisältävät pintakäsittelylinjastot johtavalle kotimaiselle hydrauliikkavalmistajalle Hydoring Oy:lle. Pintakäsittelylinjastot siirtävät Hydoringin uusien digitaalisten ratkaisujen ja teollisen internetin hyödyntäjänä alan paalupaikalle.

Linjastojen toimitus on osa Hydoringin yli 10 miljoonan euron monivuotista investointiohjelmaa Kyrön tuotantolaitoksessa. Investointiohjelman myötä Hydoringin tuotantotilat kasvavat 6500 neliömetristä 8500 neliömetriin.

Kyröläisen perheyrityksen Hydoring Oy:n hallituksen puheenjohtaja, talousneuvos Timo Raikko uskoo yhtiön hyötyvän uusista huippunykyaikaisista pintakäsittelylinjastoista, jotka kasvattavat tuotantokapasiteettia, lisäävät toimitusvarmuutta ja nopeuttavat tuotteiden läpimenoaikoja.

- Olemme Olemme tehneet vuodesta 2008 lähtien investointeja tehtaallamme yli 10 miljoonalla eurolla. Mittavien laiteinvestointien lisäksi yksi näkyvimmistä oli tuotantomme lisärakennus, johon valmistui koneikkojen kokoonpanolinja ja Pekotekin uusimmalla tekniikalla varustetut pintakäsittelylinjastot. Uusien tuotantotilojen ja pintakäsittelylinjastojen avulla tuotteiden läpimenoaika nopeutuu, logistiikka paranee ja toimitusajat lyhenevät, Raikko kehuu.

Investoinnin myötä maalaamon tuotantokapasiteetti tehostuu jopa moninkertaiseksi aiempaan verrattuna. Sylintereiden läpimenoaika paranee, koska uudessa maalaamolinjastossa sylinterit on eriytetty kokonsa mukaan erillisiin tuotantolinjoihin. Aiemmin koneikot ja pienet sekä suuret sylinterit pintakäsiteltiin samassa linjassa.

Hydoringin päätuotteina ovat laadukkaat hydraulisylinterit, joita se valmistaa noin 25 000–30 000 vuodessa. Lisäksi se tekee hydrauliyksikköjä ja venttiiliryhmiä asiakkaan toiveiden mukaisesti. Hydoring on määrätietoisella kasvulla noussut johtavien kotimaisten hydrauliikkavalmistajien joukkoon. Nyt investoinneista hyötyvät maailmanlaajuisesti ja laaja-alaisesti Hydoringin asiakkaat prosessi-, mobile-, meri- ja offshoreteollisuudessa sekä koneenrakennuksessa ja yhdyskuntatekniikassa.

Linjaston ohjauspaneelina toimii digitaalinen 3D-mallinnus, josta näkyy yhdellä silmäyksellä linjan toiminta ja mahdolliset hälytykset. Järjestelmä välittää reaaliaikaista tietoa linjan käyttöasteesta kussakin prosessivaiheessa, olosuhteista ja niiden tallennuksista sekä ennakoivasta kunnossapidosta sekä huoltohistoriasta. Uusi linjasto lisää myös energiatehokkuutta, koska siinä on hukkalämmön talteenotto.

Kuvassa vasemmalta Hydoring Oy:n Henri Haakana, Pekotekin Petri Rautiainen ja Hydoringin Timo Raikko.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2