JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Vuoden vaihtuessa Linus Torvalds päätti kääntää uuden lehden Linux-ytimen versioinnissa. Uuden kernelin kehitys alkoi 4.21-nimellä, mutta Torvalds päätti tehdä sitä version 5.0. Ilman mitään todellista syytä, mies lisää.

Mikäli virallista syytä haluaa, sellaiseksi käy vaikkapa se, etteivät sormet ja varpaat enää riitä RC-version esittämiseen, Torvalds hauskuuttaa postauksessaan. 5.0-versio ei liity mitenkään myöskään ytimen Git-objektien lukumäärään, sillä niitä on nyt noin 6,5 miljoonaa.

Torvaldsin mukaan 5-kannan ensimmäinen kernel on hyvin tavanmukainen. Korjauksia ja muutospyyntöjä on tullut noin 11 tuhatta. Puolet muutoksista liittyy ajureihin ja viidennes arkkitehtuuripäivityksiin, mikä on hyvin tyypillistä Linuxille.

Normaalin aikataulun mukaisesti ensimmäinen 5-kannan Linux-ydin julkistetaan joskus helmikuun lopulla.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2