JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Applen kiistely Qualcommin kanssa on johtanut siihen, että tulevat 5G-iPhonet pohjaavat Intelin modeemeihin. Ne taas ovat selvästi Qualcommin modeemeja heikompia. Amerikkalaistietojen mukaan Apple ratkaisee ongelman kehittämällä 5G-modeeminsa itse.

Ookla testasi kesällä Qualcommin ja Intelin modeemeja ja tulosten mukaan Snapdragonit suorastaan murskasivat Intelin piirit. Joissakin tapauksissa Qualcommin 845-piirisarja oli jopa 192 prosenttia nopeampi kuin Intelin modeemi. Tottakai Qualcomm julkisti näin hienot tulokset (https://www.qualcomm.com/ltespeeds).

Amerikkalaisanalyytikot ovat nyt huomanneet, että Apple yrittää rekrytoida mobiilimodeemien kehittäjiä. Tämä on tulkittu niin, että yritys haluaa kehittää itse omat 5G-modeeminsa, jotta iPhone pääsee suorituskyvyssä Android-puhelimien tasolle.

Ajatus ei ole mitenkään tuulesta temmattu. Apple on aiemmin kehittänyt monia omia piiriratkaisujaan voidakseen erottautua kilpailijoista. Arm-prosessoreista on tehty täysin custom-versioita, tehonhallinnan ratkaisut ovat nykyään pitkälle itse kehitettyjä. Uusimpana liikkeenä Apple hylkäsi Imaginationin grafiikkaprosessorit, palkkasi sen suunnittelijat ja perusti Englantiin oman grafiikkaprosessorien kehityskeskuksen.

Vieläkö Oulussa on vapaana modeemisuunnittelijoita? Äkkiä soitto Applelle Cupertinoon.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2