JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Oululainen Oura tunnetaan unen laatua seuraavasta älysormuksestaan. Eilen illalla yhtiö kertoi uudesta rahoituskierroksestaan, jonka jälkeen rahoitusta on kerätty yli 20 miljoonaa dollaria. Lisäksi mukaan on lähtenyt nimekkäitä sijoittajia, kuten Dellin perustaja Michael Dell. Ouran suunnitelmissa on iskeä tiukasti terveyden seurannan mullistukseen, joka on käynnistymässä kaikkialla.

Oura Healthin perustajiin kuuluva Petteri Lahtela kertoi videokonferenssissa, että Ring-sopimuksen toisen polven alustan hyödyntämisessä ollaan vasta alkuvaiheessa. - Voimme mennä paljon syvemmälle ihmisen hyvinvoinnin ymmärtämisessä. Käyttäjiltä yli 50 eri maasta – anonyymisti tottakai - kerätyn datan avulla voimme muodostaa näkemyksiä käyttäytymisestä ja siitä, miten unen laatu vaikuttaa palautumiseen. Näemme jo nyt, että pienetkin muutokset tuovat isoja vaikutuksia hyvinvointiin. Tämä näkemys pitää tietenkin personoida kullekin käyttäjälle, Lahtela kuvasi.

Lahtelan mukaan Ouran toisen polven sormusta on toimitettu 30 tuhatta kappaletta. Kun halvin malli maksaa Ouran verkkokaupassa 314 euroa ja kallein timanttiversio yli tonnin, on Oura tehnyt toisen polven sormuksellaan jo varovaisestikin arvioiden kymmenisen miljoonaa liikevaihtoa. Volyymien kasvaessa siitä voi tulla omistajilleen todellinen kultakaivos.

ETN on aiemmin kirjoittanut toisen polven Oura-sormuksen laiteratkaisuista sekä siitä, miten se mittaa biosuureita nyt yhdellä latauksella seitsemän päivän ajan. Lue lisää: Suomalainen älysormus herättää kiinnostusta.

Lahtelan mukaan Michael Dellin tulo sijoittajaksi on Ouralle iso asia. Sormusten valmistus jatkuu edelleen Suomessa, samoin suunnittelu ja tuotekehitys. Toinen perustaja ja teknologiajohtaja Kari Kivelä kertoi, että uuden kierroksen rahoitusta käytetään laitevalmistuksen volyymien kasvattamiseen, suunnittelutiimien kasvattamiseen sekä mekaniikka- että elektroniikkapuolella. Rekrytointeja tulee niin Ouluun, Helsinkiin kuin Ouran USA:n toimistoon.

- Michale Dell tuntee kaikki komponenttitoimittajat, joten hänen kanssaan on helpompi neuvotella. Sormuksessa on kuitenkin yli sata komponenttia, ja tälläkin hetkellä monissa niistä on hyvin pitkät toimitusajat, Petteri Lahtela selvitti.

Dellin lisäksi sijoittajiin ovat liittyneet Youtuben perustajiin kuuluva Steve Chen, Twitch-palvelun perustaja Kevin Lin ja Sunrisen perustaja Dave Morin. Nämä kaikki vakuuttivat uskoaan paitsi Ouran teknologiaosaamiseen myös siihen muutokseen, mikä Piilaaksossakin on käynnissä unen ja terveyden seurannassa.

David Morin kertoi videokonferenssissa kokeilleensa ”lähes kaikkia mahdollisia” puettavia laitteita ja löytäneensä vain pari-kolme, jotka ovat parantaneet terveyttä ja tuoneet elintapojen muutoksen. – Ouran sormus on yksi näistä. Oura Ring on ensimmäinen tuote, joka aamulla kertoo, miten olen palautunut ja millainen valmiustasoni on tähän päivään, Morin kehui.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template