JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Gartnerin mukaan vuoden kolmannella neljänneksellä myytiin 389,1 miljoonaa älypuhelinta. Määrä on 1,4 prosenttia suurempi kuin vuotta aikaisemmin. Ilman kiinalaisbrändejä kasvu olisi ollut rajusti miinusmerkkinen. Samsung on edelleen suurin valmistaja, mutta viimeinen vuosi on ollut sille hankala. Myyntimäärä heinä-syyskuussa laski yli 12 miljoonalla laitteella ja markkinaosuus kutistui 22,3 prosentista 18,9 prosenttiin.

Samalla Huawei hilasi markkinaosuutensa 13,4 prosenttiin. 52,2 miljoonaa myytyä älypuhelinta oli lähes 16 miljoonaa enemmän kuin vuotta aiemmin. Myös Xiaomi ja OPPO paransivat myyntimääriään, mutta Huawei oli ilman muuta kolmannen neljänneksen suurin menestyjä.

Apple listan kolmanneksi suurimpana onnistui myymään hieman enemmän puhelimia kuin vuotta aikaisemmin eli 45,7 miljoonaa iPhonea. Se jää kuitenkin jatkuvasti kauemmaksi Huaweista ja on nyt jämähtänyt kolmanneksi suurimmaksi. Applen markkinaosuus on 11,8 prosenttia, eikä lukema tule siitä kovin palon heilahtelemaan suuntaan eikä toiseen. Toisaalta Apple tekee edelleen selvästi eniten voittoa puhelimillaan, joten siellä ollaan edelleen suht tyytyväisiä.

Ensi vuonna markkinoilla ei vielä tule isoa muutosta. Gartner ei usko, että 5G-puhelimet tulisivat vielä laajalla valikoimalla markkinoilla. Ensi vuonna markkinoille tulee uusia kahden näytön taittomalleja, mutta niillä ei ole nopeaa vaikutusta markkinoilla. Laitteet ovat kalliita ja ne vaativat oman sovellusekosysteeminsä, jotta uudesta formaatista saadaan otettua täysi hyöty irti.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template