JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Eaton on julkaissut ensimmäisen UL-tietoturvaserfioidun verkkokorttinsa. Eaton Gigabit Network Card parantaa virranhallintajärjestelmän luotettavuutta, sillä se osaa varoittaa ylläpitäjiä mahdollisista ongelmista ja osaa ajaa palvelimet ja levyjärjestelmät hallitusti alas.

Verkkokortti on yhteensopiva Eatonin älykkään virranhallintaohjelmiston kanssa ja tukee lisävarusteena saatavia tunnistimia, joiden avulla se parantaa järjestelmien luotettavuutta entisestään. Esimerkiksi sähköverkon vikatilanteissa kortti voi suorittaa etukäteen määritellyn toimintamallin, joka varmistaa kriittisten sovellusten toiminnan.

Gigabit Network Card on tiukan UL 2900-2-2 -tietoturvastandardin mukainen. Eaton ja globaali, riippumaton turvallisuustutkimusyritys UL pyrkivät yhteistyössä määrittelemään mitattavat tietoturvakriteerit verkkoon kytketyille virranhallintalaitteille ja -järjestelmille.

Maailmassa, jossa yhä useammat laitteet ovat älykkäitä ja tietoverkkoon kytkettyjä, tietoturvalla on entistä merkittävämpi rooli. Datakeskuksissa tietoturva on erittäin kriittisessä asemassa. Ne ovat yritysten tärkeiden tietojen ja sovellusten koti, ja erittäin kiinnostava kohde kyberrikollisille. Ylläpitäjien täytyy tehdä kaikkensa datakeskusten tietoturvan varmistamiseksi. 

UPS-järjestelmät ovat jo pitkään olleet keskeinen tekijä datakeskusten luotettavuuden kannalta. Nykyään ne ovat usein yhteydessä julkisiin pilvipalveluihin. Tämä edesauttaa palvelujen monitorointia ja optimointia sekä kohentaa yleistä luotettavuutta ja mahdollistaa UPSin kytkemisen sähkövarastoon osana UPS-as-a-Reserve -ratkaisua. Samalla UPS tarjoaa kuitenkin tien datakeskukseen ja on yksi hyökkäysvektoreista, joita kyberrikolliset ovat tunnetusti käyttäneet. Haavoittuva UPS voi vaarantaa palvelujen toimivuuden sekä toimia alustana tuleville tietomurroille. 

Kun kyberuhkista tulee entistä yleisempiä ja kehittyneempiä, on tärkeää varmistaa, ettei UPS toimi kulkureittinä tietomurroille. Eaton kehittää uudet tuotteet alusta alkaen tiukkojen tietoturvakriteerien mukaisesti. Gigabit Network Card on suunniteltu suojelemaan datakeskusten UPS- ja virranjakeluyksikköjä tietoturvauhilta koko elinkaaren ajan. 

UL on myöntänyt Gigabit Network Cardille UL 2900-2-2 -sertifikaatin. Sen tietoturvaominaisuuksiin kuuluvat muun muassa vahvempi salaus, etukäteen määriteltävät salasanamenettelyt ja allekirjoitettujen digitaalisten sertifikaattien käyttö. Lisäksi laite on yhteensopiva markkinoilla olevien gigabitin kytkimien kanssa.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template