JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kaukolämpötalojen huoneilmaa optimointiin ratkaisuja kotimainen Leanheat on lyöttäytynyt yhteen Sigfox-operaattori Connected Finlandin kanssa. Sisäilman mittaukseen Leanheat käyttää mm. Connected Finlandin AirWits lämpö- ja kosteusmittaria sekä Sigfox-liittymiä.

Leanheatin itseoppiva järjestelmä optimoi reaaliaikaisesti niin yksittäisten rakennusten kuin kokonaisten rakennusryhmienkin lämmitystä ja näin auttaa esimerkiksi kaukolämpöyhtiöitä käyttämään energiaa tehokkaammin ja pienentämään hiilijalanjälkeään. Järjestelmä on asennettu vuoden 2018 lopulla jo noin 100 000 asuntoon ja se oppii asuntoihin asennettavien antureiden lähettämän datan perusteella rakennusten termodynamiikasta ja määrittää sitä kautta lämmityksen optimaaliselle tasolle.

Mittaukseen käytetty Connected AirWits on täysin itsenäinen, erittäin pitkällä toiminta-ajalla ja Sigfox-verkkoyhteydellä varustettu lämpötila- ja ilmankosteus-mittari sisätilakäyttöön. Anturien data siirtyy palvelimelle Sigfox-tekniikalla, joka kantaa pitkälle ja läpäisee tehokkaasti esteitä. Teknologia on optimoitu pienten viestien välittämiseen ja yksinkertaisuudessaan mahdollistaa laitteiden pitkän paristonkeston ja ratkaisujen edullisen hinnan.

Leanheatille on merkittävää erityisesti Connected Finlandin tarjoamien laitteiden ja tietoliikenneyhteyksien aiempaa alhaisempi kustannustaso ja asennuksen helppous.  Kansainvälistyvälle yritykselle on lisäksi tärkeää mahdollisuus käyttää samoja laitteita ja Sigfox-liittymiä myös muissa maissa. Sigfox-verkot kattavat tällä hetkellä miljardin ihmisen alueen 53:ssa eri maassa ja siihen kytketyt laitteet toimivat kaikissa Sigfox-verkoissa ympäri maailman, ilman erillisiä roaming-maksuja.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template