JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mobiiliverkoissa on käynnissä melkoinen poliittinen vääntö tällä hetkellä. Aiemmin Australian viestintäministeriö ilmoitti, ettei se salli tulevien 5G-verkkojen perustuvan kiinalaisten Huawein tai ZTE:n tukiasemiin turvallisuussyistä. Nyt sama on edessä Uudessa-Seelannissa.

Spark-operaattori oli pyytänyt maan hallitukselta lupaa käyttää Huawein tukiasemia 5G-verkkonsa rakentamiseen, mutta hallitus eväsi pyynnön. Maan tietoliikennelainsäädäntö edellyttää operaattoreita ilmoittamaan, ketkä laitetoimittajat ovat mukana 5G-verkkojen rakentamisessa.

Spark ilmoitti olevansa pettynyt päätökseen, mutta pitävänsä kiinni aikataulustaan, jonka mukaan se aloittaa 5G-palvelujen tarjoamisen heinäkuussa 2020. Laitetoimittajan paikka on nyt tosin auki.

Huawein kannalta tämä oli vain yksi pallo lisää sen 5G-tukiasemajalkaan. Aiemmin Yhdysvallat on estänyt sen valmistamien 5G-tukiasemien käyttämisen. Viime kuussa USA sai panostettua Kanadan samanlaiseen päätökseen ja myös Saksassa mietitään samaan johtopäätökseen tulemista.

Kiinan hallitus kehotti viimeksi viime viikolla, että sen yritykset saisivat kilpailla tasapuolisesti kansainvälisillä markkinoilla. Mitään todisteita esimerkiksi takaovien jättämisestä kiinalaisiin tukiasemiin ei kellään ole ollut esittää.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template