JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Viimeistään nyt jokaiselle on selvää, että älypuhelin on tärkein kuvausväline ja itse asiassa kamera on hyvin usein laitteen tärkein osa. Hollantilainen LetsGoDigital raportoi, että korealainen LG on patentoinut älypuhelimen kamerarakenteen, jossa on peräti 16 linssiä.

LetsGoDigital muistuttaa, että Nokia 9 Pureview -puhelimessa huhutaan olevan peräti viisi kamerakennoa. USPTO:n LG:lle myöntämä patentti kuitenkin kuvaa kennostoa, jossa on peräti 16 linssiä.

Linssien asettelu mahdollistaa sen, että samasta kohteesta voidaan ottaa kuvan eri perspektiivistä. Käyttäjä voi myös valita, mikä linssi vangitsee näkymän. Kuva voidaan myös ottaa usean linssin läpi samaan aikaan, jolloin käyttäjä pääsee valitsemaan haluamansa otoksen.

Patentin mukaan kuvaan voidaan myös valita eri linssien läpi kuvattuja osia. Lisäksi patentissa kuvataan tapoja hyödyntää tekoälyä kuvien manipuloinnissa.

Ei tietenkään tiedetä, pääseekö LG:n patentti koskaan käyttöön kaupallisessa älypuhelimessa. Sen sijaan patentti osoittaa, että yritykset käyttävät todella paljon resursseja kehittääkseen uudenlaisia, innovatiivisia ratkaisuja, joilla erottautua kilpailijoista.

LetsGoDitalin juttu löytyy täältä.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template