JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mouser on yksi menestyneimpiä komponenttien nettikauppoja, joka on kasvattanut jalansijaansa Suomessakin. Yhtiön Euroopan markkinoinnista vastaavan Graham Maggsin mukaan Suomessa voi jo tänä vuonna mennä rikki 10 miljoonan dollarin raja. Sillä kuuluu meidän markkinoilla jo jakelijoiden keskiraskaaseen sarjaan.

Maggsin mukaan Suomessa on vahva ja edelleen vahvistuva suunnitteluosaaminen, jota Mouser pystyy palvelemaan. – Suunnittelijat ovat leipälajimme. Me emme kisaa volyymituotannosta, Magss muistuttaa.

Mouser on nykyään osa TTI-konsernia. Kyse on kuitenkin kahdesta eri yrityksestä, vaikka logot ovatkin samalla standilla Electronicassa. – TTI keskittyy volyymibisnekseen. Täydennämme hyvin toisiamme, Maggs kertoo.

Vielä 5-6 vuotta sitten Suomessa oli enemmän keskikokoisia sopimusvalmistajia. Nyt meillä on suunnittelutaloja tietoliikenteessä ja teollisuuden ratkaisuissa. Tämä selittää myös Mouserin kasvun Suomessa. Suunnittelutaloille webbikauppa on luonteva tapa ostaa komponentteja. Ja kun Mouserin lupaama kahden päivän toimitusaika pätee, ei ongelmia ole.

Graham Maggs myöntää, ettei Mouseria tunneta riittävän hyvin Suomessa. Yhtiön Tukholman toimistossa on aloittamassa suomea puhuva myyjä. Myös tunnettuutta pitää lisätä Suomessa.

Tällä hetkellä elektroniikassa menee lujaa. Takana on 2-3 vahvan kasvu vuotta, mikä on jo näkynyt pidentyvinä toimitusaikoina joissakin komponenteissa. Mouserilla ei isoja ongelmia ole ollut. – Tietysti joissakin komponenteissa voi olla 20-30 viikon toimitusajat, mutta toisaalta varastossa on tämän vuoden lopulla yli miljoona eri komponenttia. Ja 96-97 prosenttia tilauksista lähtee asiakkaalle saman päivänä.

Moni analyytikko on nähnyt, että suuret webbikaupan ammattilaiset – Amazon ja Alibaba etunenässä – voisivat kaapata osan komponenttikauppaa. Maggs ei kuitenkaan näitä pelkää. – Eivät ne pysty kisaamaan. Ehkä ne voisivat myydä muutaman ison toimittajan komponentteja, mutta valmiita ratkaisua? En usko, Maggs sanoo.

Hänen mukaansa Amazonin pitäisi käytännössä ostaa joku suurista jakelijoista, jotta siitä tulisi vakava peluri komponenttikauppaan. Rahaahan Amazonilla on, mutta toisaalta niin on jakelijoillakin. – Aika moni nykyjakelijoista voisi ostaa toisena markkinoilta, jos siihen on strateginen peruste, Maggs arvioi.

Jossakin vaiheessa kasvu aina hidastuu, mutta ainakaan vielä seuraavaan 4-5 kuukauteen sellaista ei ole näkyvissä. – Sen pidemmälle ei pysty arvioimaan. Lokakuu oli meille paras lokakuu historiassamme. Samoin elokuu oli erittäin hyvä. Jouduimme palkkaamaan lisää väkeä varastoon, jotta pystyimme toimittamaan tilaukset, Maggs naurahtaa.

 

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template