JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Electronica – Eilen alkaneilla Electronica-messuilla pääjohtajat kokoontuivat jo perinteiseen pyöreän pöydän keskusteluunsa. Tällä kertaa aiheena oli tekoäly, sen tutkimuksen rahoittaminen ja rajoitukset Euroopassa, USA:ssa ja Kiinassa.

Eurooppalaispomot kertasivat pitkälti vanhaa tarinaa. Tekoälyn ympärillä on liikaa hypeä, sanoi NXP:n Kurt Sievers. Teollisuus 4.0:ssa tekoäly on keskeinen komponentti, korosti Infineonin pomo Reinhard Ploss. STMicroelectronicsin pääjohtaja Jean-Marc Chery muistutti, että yhtiö käyttää jo tekoälyä, kun algoritmeilla ennustetaan puolijohdetuotannon vikaantumista.

Elektrobitin pääjohtaja Alexander Kocher muistutti, että tulevaisuuden autoissa tekoäly on ensisijainen tärkeää. – Ilman sitä ei tunnisteta liikennemerkkejä, mutta vielä on paljon töitä, jotta tekoäly voidaan ottaa käyttöön turvallisuuskriittisissä toiminnoissa autoissa.

Eurooppalaispomojen arvion mukaan Yhdysvallat on kehityksen kärjessä tekoälyn tutkimuksessa ja Kiinan sen hyödyntämisessä. Kiinalaisen Alibaban pääjohtaja, tekoälytohtoriksi usein tituleerattu Dean Ding esitti kuitenkin yllättäen aivan päinvastaisen näkemyksen Euroopan tekoälyn tilasta.

- Tekoälyn tutkimus on maailmassa maailman kärkeä. Neljästä AI-tutkimuksen huippuinstituutista kaksi on Euroopassa: Siemens ja Bosch. Lisäksi eurooppalaiset ovat eittämättä kärjessä esineiden internetin ratkaisujen kehityksessä.

Se mikä Euroopasta Dean Dingin mukaan puuttuu, on uusien yritysten eli startuppien rahoitus. – Monet eurooppalaiset yritykset joutuvat siksi keskittymään niche-markkinoille, vaikka niiden kehitys on maailmankin mittaluokassa ehdotonta kärkeä. Tällä vauhdilla Eurooppa hylkää omat mahdollisuutensa tekoälyn markkinoilla, Ding painotti.

Eurooppalaispomoilla ei ollut oikein vasta-argumentteja Alibaban nokkamiehelle. Tästä pitää vetää johtopäätös, että Dingin päättely on oikein. – Tekoäly pitää lähestyä yhtenä työkaluna. Ei sitä saa mystifioida tai pelätä, DIng evästi eurooppalaisia kollegoitaan.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template