JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Electronica - Microchip esittelee Electronica-messuilla uutta autojen viihdejärjestelmien väylää, joka tukee kaikkia datatyyppejä videosta audioon ja järjestelmänohjauksesta Ethernetiin yhdessä ja samassa kaapelissa. Tekniikka on nimeltään INICnet eli Intelligent Network Interface Controller networking.

INICnet on synkroninen, skaalautuva ratkaisu, joka helpottaa merkittävästi ajoneuvojen audio- ja viihdejärjestelmien kehitystä. Microchipin liiketoiminnan kehitysjohtaja Lucio Di Sasion mukaan uusi väylä on MOST-väylän evoluutio, johon on tuotu tuki pakettipohjaisella TCP/IP-datalle. Jotkut kaavailevat Ethernetiä autojen tulevaksi yleisväyläksi, mutta Di Jasion mukaan kaikkea ei voi paketoida TCP/IP-datapaketeiksi.

INICnetistä on tulossa ISO-standardi vuonna 2021. Microchipillä on jo näytteitä toimituksissa, mutta volyymeissä piirit lähtevät autojen valmistajille ensi vuoden kolmannella neljänneksellä.

Autojen viihdejärjestelmien keskiössä on tietenkin audio. Tekniikka tukee laajaa valikoimaa digitaalisen audion formaatteja. Väylä tukee myös IP-datansiirtoa, joten sen kautta voidaan tehdä ohjelmistojen OTA-päivityksiä ja järjestelmän diagnostiikkaa standardin Ethernetin kautta.

INICnet tukee parikaapelissa 50 megabitin ja koaksiaalikaapelissa 150 megabitin datanopeutta. Verkossa voi olla 2-50 solmua, myös moduuleja ilman prosessoreja. Esimerkiksi mikrofoneihin ja muihin vastaaviin laitteisiin saadaan väylää pitkin vietyä tarvittava virta PoDL-tuen (Power over Data Line) myötä.

Microchip tarjoaa INICnet-piirien tueksi UNICENS-verkonhallintatyökalua. Kehitykseen on tarjolla verkon konfigurointityökalu.

Lisätietoja löytyy Microchipin sivuilta.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template