JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

G.Fast on nimeltään ITU:ssa standardoitu tekniikka, jolla voidaan siirtää dataa perinteistä kuparipuhelinkaapelia pitkin jopa yli gigabitin nopeudella. Israelilainen Sckipio Technologies kertoo nyt, että korealainen SK Broadcom aikoo sen piirisarjoilla tuottaa ensimmäisen kaupallisen gigabitin G.Fast-verkon.

Kyse on samalla ensimmäisestä G.Fast-toteutuksesta, joka perustuu 212 megahertsin siirtotaajuuteen puhelinlinjassa. Palvelu on alkamassa kahdessa Korean kaupungissa, Soulissa ja Seongnamissa.

SK Broadbandin mukaan tavoite on viedä gigabitin nettiyhteys kaikilla sen asiakkaille, mutta joka paikkaan ei voida vetää valokuitua. G.Fast-tekniikka on paras tapa toteuttaa tavoite puhelinlinjaa pitkin.

Useimmissa korealaisissa kerrostaloissa on jo kupariyhteys kellarissa. Näissä usein vanhoissa taloissa yhteyttä on epäkäytännöllistä jakaa kuitua pitkin asuntoihin. Itse asiassa kuitu saadaan Koreassa vedettyä vain joka kolmanteen kerrostaloasuntoon, SK Broadband kertoo.

Apuna projektissa on reititinvalmistaja HFR. Sen päätteillä voidaan yhteen puhelinlinjaan liittää peräti 96 gigabitin G.Fast-yhteyttä.

Suomessakin operaattorit tutkivat G.Fast-yhteyksiä. Ainakin Elisa on jo demonnut yhteyksiä yhdessä Nokian kanssa, mutta palvelujen kaupallisesta aloittamisesta ei ole vielä kerrottu uutisia.

G.Fast taipuu jopa gigabittiä nopeampiin vauhteihin. Sckipio on aiemmin demonnut yli 3,1 gigabitin datanopeuksia verkosta alaspäin. Ylävirtaan dataa on saatu demoissa liikkumaan 900 megabitin sekuntinopeudella. Kahdella CAT-3-parikaapelilla Sckipio on demonnut 4 gigabitin datanopeutta SCK23000-piirisarjoillaan. Tällainen parikaapelipari on tyypillinen Yhdysvalloissa ja Taiwanissa.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template