JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Linux-ruoriin palannut Linus Torvalds esitteli viime sunnuntaina ensimmäisen julkaisuversion käyttöjärjestelmän ytimen versiosta 4.20. Vieläkään ei siis siirrytä 5-kantaan, mutta nyt Torvalds lupailee ”vitosta” ensi vuonna.

Uuden 4.20-ytimen RC1-versio on Torvaldsin mukaan iso, muttei mikään jättimäisen suuri. 70 prosenttia korjauksista ja muutoksista liittyy ajureihin, mikä on hyvin tyypillistä. Iso osa loppumuutoksista on arkkitehtuureihin liittyviä parannuksia.

Viime aikoina Torvaldsin kohdalla on oikeastaan keskusteltu lähinnä siitä, onko mies oppinut keskustelemaan kehittäjiensä kanssa sivistyneesti. Ainakin viimeisin keskusteluryhmäviesti viittaisi tähän suuntaan.

Torvalds valittelee sitä, että kunkin RC-version kahden viikon kehityskaaren aikana jotkut edelleen lähettelevät hänelle korjausehdotuksia vielä toisen viikon keskiviikkona. Nyt Torvalds miettii uuden säännön muodostamista, jonka mukaan korjauksia ei saisi enää esittää jonkun päivän jälkeen toisella viikolla.

Tämän viestinsä Torvalds olisi aiemmin esittänyt tulikivenkatkuisen palautteen kera. Nyt se esitetään lähestulkoon kohteliaasti.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template