JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Linux-ruoriin palannut Linus Torvalds esitteli viime sunnuntaina ensimmäisen julkaisuversion käyttöjärjestelmän ytimen versiosta 4.20. Vieläkään ei siis siirrytä 5-kantaan, mutta nyt Torvalds lupailee ”vitosta” ensi vuonna.

Uuden 4.20-ytimen RC1-versio on Torvaldsin mukaan iso, muttei mikään jättimäisen suuri. 70 prosenttia korjauksista ja muutoksista liittyy ajureihin, mikä on hyvin tyypillistä. Iso osa loppumuutoksista on arkkitehtuureihin liittyviä parannuksia.

Viime aikoina Torvaldsin kohdalla on oikeastaan keskusteltu lähinnä siitä, onko mies oppinut keskustelemaan kehittäjiensä kanssa sivistyneesti. Ainakin viimeisin keskusteluryhmäviesti viittaisi tähän suuntaan.

Torvalds valittelee sitä, että kunkin RC-version kahden viikon kehityskaaren aikana jotkut edelleen lähettelevät hänelle korjausehdotuksia vielä toisen viikon keskiviikkona. Nyt Torvalds miettii uuden säännön muodostamista, jonka mukaan korjauksia ei saisi enää esittää jonkun päivän jälkeen toisella viikolla.

Tämän viestinsä Torvalds olisi aiemmin esittänyt tulikivenkatkuisen palautteen kera. Nyt se esitetään lähestulkoon kohteliaasti.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2