JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Maxim Integrated Products kehittää innovaatioillaan teollisuus 4.0 -ratkaisuja yhä pienempään tilaan. Uusi Go-IO-kortti on tästä hyvä esimerkki. Siinä ahdetaan 17 konfiguroitavaa IO-liitäntää tilaan, joka on vain puolet luottokortin koosta.

Logiikkaohjaimissa kehitys on viime vuosina ollut nopeaa. Vuonna 2014 Maxim esitteli Micro-PLC:n, jossa korteille oli integroitu 75 Maximin integroitua piiriä. Tällä kombolla oli kokoa 540 tuhatta kuutiomilliä.

Kaksi vuotta sitten esitelty Pocket IO -kortti pakkasi 28 piiriä 167 tuhanteen kuutiomillin tilavuuteen. Ratkaisu oli 2,5 kertaa pienempi ja vei 30 prosenttia vähemmän tehoa teollisuuden ohjaussovelluksissa.

GO-IO on kuitenkin iso hyppy eteenpäin. 12 piiriä, 17 IO-liitäntää ja tilavuus vain 12 000 kuutiomilliä. Pocket-IO:een verrattuna uusi kortti on 10 kertaa pienempi ja kuluttaa puolet vähemmän tehoa.

Go-IO vastaa hienosti uuden Teollisuus 4.0:n vaatimuksiin. Uusissa älytehtaissa kerätään jatkuvasti tuotannon ja laitteiden tilaa analysoida IoT-dataa, jota pitää yhä enemmän prosessoida lähellä linjaa, verkon reunalla kuten termi kuuluu. Luottokorttia pienempi logiikka integroituu helposti tiukempiinkin paikkoihin viemättä liikaa tilaa.

Maximin sivuilta löytyy esimerkiksi listaus kaikista Go-IO-kortille integroiduista komponenteista. Yhtiö esittelee korttia ensi viikolla Münchenin Electronica-messuilla.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template