JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Samsung on älypuhelinmarkkinoiden ykkönen, mutta korealaisvalmistaja on ymmärtänyt, että muiden esittämä haaste vaatii uudistumista. Nyt yhtiö ottaakin riskejä. SDC-kehittäjäkokouksessaan San Francicossa Samsung esitteli sekä taittuvan näytön että uusitun käyttöliittymän laitteisiinsa.

Molemmat uudistukset ovat merkittäviä. Älypuhelimen fyysinen formaatti ei ole muuttunut yli 10 vuoteen, oikeastaan ensimmäisen iPhonen julkistamisen jälkeen. Taivutettavan näytön suosiota on vaikea ennustaa. Kuluttajien reaktiota ei ole aina helppo ennustaa.

Samsung kutsuu tekniikkaa nimellä Infinity Flex Display. Yhtiön mukaan se tarjoaa kahden maailman parhaat puolet – se mahdollistaa kompaktin älypuhelimen, jonka näyttö voidaan taittaa auki suuremmaksi vaikkapa moniajo-tehtäviä tai visuaalista viihdettä varten. Käyttökokemus on saumaton siirryttäessä pienemmistä näytöistä suurempaan, ja käyttäjät voivat muun muassa työskennellä samanaikaisesti kolmessa aktiivisessa sovelluksessa.

- Taivuteltava näyttö tarjoaa perustan täysin uudenlaiselle mobiiliviestimiselle. On jännittävää työskennellä yhdessä kehittäjien kanssa luodaksemme arvokkaita innovaatioita asiakkaillemme. Odotamme innolla, mihin uusi tekniikka ja yhteistyö vie meidät, sanoi Samsungn mobiilipuolen toimitusjohtaja DJ Koh San Franciscossa.

Myös uusi One UI -käyttöliittymä on aina riski. Siinä tavallaan kosketaan laitteen pyhimpään. Tämän takia esimerkiksi Apple on vuosien varrella tehnyt iOS:een hyvin pieniä muutoksia sen käyttöliittymärajapintaan. Käyttäjiä ei haluta eikä uskalleta suututtaa.

Uudessa One UI:ssa Samsung on seurannut esimerkiksi OnePlussan viitoittamaa minimalistista suuntausta, jossa näytöltä riisutaan kaikki turha. Tähän suuntaan Huaweikin on mennyt uusimmassa EMUI-käyttöliittymässä.

One UI:ssä olennainen sisältö on sijoitettu näytön alaosaan, mikä tekee yhden käden käytöstä sujuvampaa ja mukavampaa. Sovellusten käytössä on nyt vain ne käyttöliittymäelementit, joilla on merkitystä sovellusten käytön kannalta. Tämä on ilman muuta hyvä uudistus. Samalla on voitu lyhentää sormen kulkemia matkoja näytöllä.

One UI:ssa on myös värejä viilattu laitteen oman värimaailmaan mukaan. Vihreään vivahtava kuori saa seurakseen vihreähkön käyttöliittymän. Esimerkit näyttävät hyvältä, mutta tässä lähestymistavassa on myös paljon itämaista harmonian hakua. Jo viime vuonna Samsung demosi Sense UI:ssä paremmin pimeään sopivaa Nightmode-tilaa ja nyt yötila on tuotu käyttöön laajasti läpi sovellusten.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template