JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Monissa teollisuuden ja yhä useammin myös kulutuselektroniikan sovelluksissa on käyttöä pieniin tiloihin sopiville nanokameroille. Anturipiireistään tunnettu itävaltalainen ams on nyt esitellyt NanEyeM-kameramoduulin, jossa itse kenno sopii vain neliömillin tilaan.

Kennolla voidaan ottaa sadantuhannen pikselin kuvia, jotka syötetään isäntälaitteeseen 10-bittisenä signaalina SEIM-väylää (Single-Ended Interface Mode) pitkin. SEIM on SPI-väylän kaltainen ratkaisu, jossa voidaan siirtää 58 ruutua sekunnissa.

Nanokameralle löytyy ams:n mukaan käyttöä esimerkiksi kodin tulevista robottilaitteista, älylaitteista ja leluista. Kamerassa on monikerroslinssi, jonka avulla kennon tarkkuus voidaan optimoida ja samalla päästään eroon kilpailevien nanokameroiden yksittäislinkkiratkaisujen tuottamista vääristymistä kuvassa.

SEIM-väylä voidaan konfiguroida slave-tilaan, jolloin isäntäprosessorilla voidaan ohjata kuvausnopeutta säätää aina yhteen ruutuun sekunnissa tai jopa sitäkin hitaammaksi. Järjestelmä voidaan toteuttaa stereonäöllä, jolloin kaksi kameraa voidaan synkronoida isäntäprosessorin kellosignaalin avulla.

ams tarjoaa kehitykseen valmiita kamerareferenssitoteutuksia standardilla Arm-pohjaisella suorittimella. NanEyeM-kameroiden näytetoimitukset alkavat ensi vuoden toisen neljänneksen aikana.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template