JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Korealainen SK Hynix on esitellyt uuteen arkkitehtuuriin perustuvat NAND-sirut, joiden se kehuu olevan markkinoiden ensimmäiset 4D-muistipiirit. Kyse on tosin lähinnä markkinointitermistä, sillä neljässä fyysisessä ulottuvuudessa solut eivät suinkaan ole.

4D NAND -piirit tuovat kuitenkin uutta flash-muisteihin. TLC- eli kolme bittiä samaan soluun tallentavia kerroksia on pinottu päällekkäin peräti 96 kappaletta. Tätä tekniikkaa nyky-flasheissa käytetään kapasiteetin kasvattamiseksi, kun flash-valmistusprosessin pienempään skaalaaminen logiikkapiirien tapaan on ollut erittäin hankalaa.

4D-nimen käyttöä SK Hynix perustelee sillä, että ensimmäistä kertaa 3D-rakenteessa ohauslogiikka on asennettu muistisolumatriisin alle. Tämän tekniikan nimi on PUC (Periphery Under Circuit).

SK Hynixin mukaan piirien volyymituotanto alkaa jo tämän vuoden aikana. Ensimmäinen piiri on 512 gigabitin siru, joten yhdelle piirille voidaan tallentaa 64 gigatavua dataa. Käytännössä tämä näkyy ensiksi entistä suurempikapasiteettisina SSD-levyinä. SK Hynix lupaa markkinoille teratavun SSD-levyä jo tänä vuonna.

Edelliseen 72 metallointikerroksen 3D-piireihin verrattuna uusi ”4D-rakenne” ahtaa bitin 30 prosenttia pienempään. Samalla kirjoitusnopeus kasvaa 30 prosenttia ja luku 25 prosenttia. Data liikkuu muistilta 1200 megabitin sekuntinopeudella.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template