JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Turvatyyny on kaikkien ADAS-laitteiden rynnistyksessä edelleen yksi tärkeimpiä kuljettaja ja matkustajan turvatakuita. Yhä tarkemmat ja nopeammat anturit tekevät myös turvatyynyistä yhä turvallisempia. Bosch Sensortech esittelee uusia antureitaan ensi viikolla Münchenin Electronica-messuilla.

Boschin mukaan uusi SMA7xx-antrien perhe käsittelee MEMS-signaalin aiempaa nopeammin. Tämä tarkoittaa, että passiivinen turvamekanismi kuten turvatyyny voi laueta juuri oikeaan aikaan kussakin onnettomuustapauksessa.

Oikein laukeava turvatyyny onkin erittäin tärkeää. Normaalikokoinen 50-70 litran turvatyyny täyttyy 30-35 millisekunnissa. Tässä ajassa matkustaja liikkuu eteenpäin parinkymmenen sentin matkan, vaikka auto törmäyksessä pysähtyykin.

On ensiarvoisen tärkeää, että tyyny ehtii kaasupanoksen avulla täyttyä ja alkaa hieman tyhjentyä juuri matkustajan osuessa siihen. Tällä vältetään mahdollisia loukkaantumisia, mikäli matkustaja osuu esimerkiksi vielä täyttyvään tyynyyn.

Edelliseen anturipolveen verrattuna Bosch sanoo kaksinkertaistaneensa SMA7xy-sarjan anturin kaistanleveyden. Tämän ansiosta MEMS-rakenteelta tuleva signaali prosessoidaan kaksinkertaisella nopeudella. Anturit asennetaan autossa joko turvatyynyn ECU-ohjausyksikköön tai etäyksiköihin auton sivupilareissa.

Uutuusantureista SMA760 mittaa edestä ja sivulta tulevia iskuja. SMA720-anturi mittaa x- ja z-akselien liikettä aistien ajoneuvon pyörimisen. Molemmat perheet tukevat mittausta 30, 60, 120, 240 tai 480 g:n voimilla. Tietenkin ne ovat ISO 26262 -standardin ASIL D -määritysten mukaisia.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template