JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Yksi tapa jakaa nettiyhteys kotona on käyttää siihen sähköverkkoa. Tähän on olemassa oma standardi sekä tekniikan käyttöä edistävä HomeGrid Forum -järjestö. Ja nopeuskin kasvaa koko ajan. Uusimmilla laitteilla sähköverkon kautta päästään jo selvästi yli 2 gigabitin datanopeuteen.

Saksan Aachenissa päämajaansa pitävä devolo on esitellyt uuden Magic-sovittimen, joka perustuu uusimpiin G.hn-määrityksiin. Tämä mahdollistaa ensimmäistä kertaa jopa 2400 megabitin datansiirrron sekunnissa sähkölinjan kautta.

Töpseliin iskettävällä sovittimella nettiyhteys saadaan jaettua joko ethernet-liitännällä tai wifi-verkolla. Tästä seuraa tietysti monia etuja. - Talon rakenteet eivät ole enää esteenä WiFi-signaalin kulkemiselle. G.hn-standardiin pohjautuvan uuden powerline-tekniikan myötä siirrymme kokonaan uuteen teholuokkaan, sanoo devolon toimitusjohtaja Heiko Harbers.

Uudet Highend-sovittimet tarjoavat jopa 2400 Mb/s nopeuden, mikä on kaksinkertainen nopeus aiempiin sovittimiin verrattuna. Tämä riittää useiden 4K- tai 8K-videoiden samanaikaisen siirron talon sisällä. Tekniikan avulla voi käyttää niin nopeita verkkopelejä kuin paljon kaistaa vaativia virtuaalitodellisuussovelluksia.

Magic-sarjan wifi-sovittimilla saadaan toteutettua erittäin nopea mesh-tyyppinen wifi-verkko. Siinä roaming-toiminto yhdistää langattomat laitteet, kuten älypuhelimet tai tabletit, parhaiten toimivaan wifi-tukiasemaan. Tästä on hyötyä erityisesti silloin, kun käyttäjä liikkuu huoneiden välillä. Config Sync -toiminto mahdollistaa reitittimen wifi-asetusten helpon lähetyksen kaikkiin tukiasemiin (yksittäinen SSID). Airtime Fairness -toiminto vuorostaan asettaa nopeaa tekniikkaa tukevat laitteet etusijalle, minkä ansiosta vanhemmat laitteet eivät enää jarruta verkon toimintaa.

devolon Magic-sarjassa on tuotteita eri ominaisuuksin eri hintaluokkiin. Yksinkertaisin on yhden LAN-liittymän sovitin, joka maksaa 64,90 euroa. Useassa huoneessa toimiva wifi-asennuspaketti maksaa 300 euroa. Lisätietoa ja tuotehinnat devolon sivuilta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template