JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Vakavien tietoturvaloukkausten määrä on kasvanut merkittävästi parin viime vuoden aikana niin Suomessa kuin muuallakin maailmalla. Lisäksi miljoonien kuluttajien asiakas- ja henkilötietoja kaapataan jatkuvasti rikolliseen käyttöön voimakkaasti lisääntyneiden kyberhyökkäysten myötä. Tämä on ajanut eri alojen yritykset parantamaan tietoturvaansa ja pyytämään alan erikoisyhtiöitä hakkeroitumaan omiin palveluihinsa haavoittuvuuksien löytämiseksi.

- Tietoturvaloukkausten voimakas kasvun on erittäin huolestuttava tosiasia myös meillä Suomessa. Viestintäviraston vastaanottamien ilmoitusten määrä merkittävistä tietoturvaloukkauksista ja -uhista yli kuusinkertaistui vuodesta 2016 vuoteen 2017, sanoo verkkopalveluiden tietoturva-aukkoja tutkivan Second Nature Security Oy:n teknologiajohtaja Juho Ranta.

- Koko maailman mittakaavassa ongelma on jättimäinen. Esimerkiksi Ison-Britannian kyberturvallisuuskeskus on joutunut käsittelemään vuoden 2016 jälkeen lähes 1 700 kyberhyökkäystä, nykyisin lähes kahtakymmentä viikoittain, Ranta jatkaa.

Second Nature Security Oy tutkii yritysten ja julkishallinnon toimijoiden tietoturva-aukkoja, tekemällä niiden digitaalisiin palveluihin hallittuja hakkerointi-iskuja. – Olemme toteuttaneet kaikkiaan yli tuhat hakkerointia ja muuta tietoturvaprojektia koti- ja ulkomaisten yritysten internetsivustoihin sekä muihin verkkopalveluihin ja tietojärjestelmiin. Tällaisten hakkerointipyyntöjen määrä on moninkertaistunut viimeksi kuluneen vuoden aikana. Uhka on todellinen, sillä olemme löytäneet jonkinlaisia haavoittuvuuksia jokaisesta toimeksiannostamme, Ranta kertoo.

Myös yritysten ja yhteisöjen käynnistämien niin kutsuttujen Bug Bountyjen määrä on kasvanut merkittävästi. Organisaatiot luovat Bug Bountyillä pelisäännöt tietoturva-aukkojen etsimeen sekä haavoittuvuuksien raportoijien palkitsemiseen. Suomessakin mm. Ylioppilaslautakunta ja verohallinto ovat järjestäneet tällaisia yhteisöllisiä tapoja toteuttaa tietoturvatestausta.

Bug Bounty on erittäin hyvä keino haavoittuvuuksien kartoittamiseksi. - Bug Bountystä saatavat tulokset ja hyödyt jäävät vaillinaisiksi, jos tulosten analysointiin ei paneuduta tarpeeksi. Olemme itse auttaneet jo useita yhtiöitä Bug Bounty -kampanjan koordinoinnissa ja analysoinnissa, ja kysyntä niidenkin suhteen näyttää vain kasvavan, Juho Ranta kertoo.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template