JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Puolijohdealan hurja kasvu on jo taittumassa, mutta tämä ei tarkoita etteikö alalla tehtäisi tänä vuonna uusia ennätyksiä. SIA-järjestön mukaan heinä-syyskuussa puolijohteita myytiin 122,7 miljardilla dollarilla. Koko vuoden lukema tulee olemaan selvästi viime vuoden ennätystä suurempi.

Käytännössä puolijohteissa on eletty kolme vuotta kovan kasvun aikaa. Osa viime vuoden (ja edellisenkin) kovista kasvulukemista selittyy muistien keskihintojen nousulla, mutta mukana on myös aitoa, orgaanista kasvua. Erityisesti IoT ja tekoälyratkaisut kasvattavat piirien kysyntää.

Oheinen graafi kuvaa hyvin puolijohdealan kehitystä viimeisen reilun 20 vuoden aikana. Vielä vuoden 2002 alussa taantuma painoi alan kuukausimyynnin alle 10 miljardiin dollariin. Syyskuussa 2018 noustiin ensimmäistä kertaa yli 40 miljardin dollarin.

Kuukausittainen kasvuvauhti heittelee syklisellä alalla melkoisesti. Parhaimmillaan kasvun on taantumien jälkeen yltynyt yli 40 prosenttiin ja käynyt toki usein miinuksellakin. Viimeiset kaksi vuotta kasvu on ollut varsin tasaista ja tämän hetken 13,8 prosentin kasvukin on vielä hyvää.

Viime vuonna puolijohteita myytiin 412 miljardilla dollarilla. Tänä vuonna SIA ennustaa ennätyksen rikkoutuvan. Loppuvuosi näyttää kuinka lähelle 500 miljardin rajaa alalla päästään.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template