JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kuten ETN on tänäänkin uutisoinut (5G vaatii parempaa tahdistusta – vanhat kiteet eivät käy), miten tulevat 5G-verkot ja niiden tukiasemat vaativat erittäin tarkkaa, nanosekuntiluokkaan yltävää tahdistusta. Nyt sveitsiläinen u-blox on esitellyt moduulin, jolla 5G-tukiasemat saadaan tahdistettua satelliittisignaalien avulla.

Tämä on toki ollut mahdollista aikaisemminkin. u-bloxin ZED-F9T-moduuli on kuitenkin verkkojen ensimmäinen monitaajuinen GNSS-synkronointiratkaisu. – Vähentämällä merkittävästi aikavirhettä mobiiliverkon synkronoinnin päälähteessä moduuli auttaa operaattoreita maksimoimaan 5G-verkkojen suorituskyvyn, sanoo u-bloxin suomalainen tuotepäällikkö Samuli Pietilä.

Monitaajuisena moduuli kykenee kompensoimaan ionosfäärin tuottamat virheet satelliittisignaaleihin. Ajoitusvirhe kutistuu alle viiteen nanosekuntiin ilman ulkoista GNSS-korjauspalvelua.

Tarkan tahdistuksen lisäksi operaattorit voivat ZED-F9T-moduulin avulla varmistua siitä, ettei GNSS-signaalia peukaloida. Tämän takaa neljän (GPS, Galileo, Glonass ja Beidou) järjestelmän käyttäminen samanaikaisesti.

ZED-F9T-moduuli on pakattu 54-nastaiseen LGA-koteloon, jonka koko on 17 x 22 x 2,4 milliä. Näytteitä moduulista u-blox lupaa laitevalmistajille helmikuussa.

Lisätietoja u-bloxin tuotesivuilta

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template