JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Lisätty todellisuus on tulossa kirurgiaan. Utahilainen Novarad on saanut FDA;N hyväksynnän OpenSight-järjestelmälleen, jossa kirurgisia operaatioita voidaan suunnitella Microsoftin HoloLensin avulla. Järjestelmä tuottaa 2D-, 3D- ja 4D-kuvia potilaan päälle, minkä avulla operaatioita voidaan suunnitella.

Järjestelmä koostuu Microsoftin HoloLens-laseista sekä Novaradin patentoidusta virtuaalitodellisuustekniikasta. Novaradin mukaan operaation suunnittelu lisätyn todellisuuden avulla tekee niistä aiempaa tarkempia.

Aiemminkin on käytetty VR- eli virtuaalitodellisuusratkaisuja. Lisätyn todellisuuden OpenSightissa kuvat heijastetaan potilaan päälle, minkä ansiosta kuvat nähdään todellisessa ympäristössä. Tämä myös vähentää VR-ratkaisujen joillekin aiheuttamaa huimausta.

Novarod on kehittänyt lääketieteellisen kuvantamisen ratkaisuja jo 30 vuoden ajan. Uusimman ratkaisun ehdottomana etuna on se, että siinä pystytään suunnittelemaan operaatio niin, että kriittiset kudokset vältetään. Tekniikan pitäisi pystyä myös nopeuttamaan operaatioita.

FDA:n 510(k)-hyväksyntä tarvitaan kaikilla lääketieteellisillä laitteilla, joita aiotaan käyttää Yhdysvaltain markkinoilla.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template