JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Saksalainen tietoturvan tutkimuslaitos AV-Test on testannut kaikki Android-puhelimien tietoturvatyökalut. Moni työkalu kirjasi täydet pisteet, mutta surkuhupaisesti Googlen oma Play Protect oli selvästi heikoin.

AV-Test testasi syyskuussa peräti 20 eri Android-suojatyökalua niiden perusasetuksilla. Testissä keskityttiin haittaohjelmien havaitsemiseen ja käytettävyyteen, suorituskykyyn ja vääriin hälytyksiin eli ns. vääriin positiivisiin tuloksiin.

Työkalut saivat maksimissaan 6 pistettä suojauksesta ja käytettävyydestä, sekä yhden lisäpisteen ominaisuuksista. Maksimipistemäärään ylsi joka toinen työkalu. Tulosta voidaan pitää hyvänä.

Selvästi heikoimman tuloksen sai Googlen oma Play Protect, joka ei saanut suojauksestaan yhtään pistettä. Käytettävyydestä se sentään sai peräti 5,5 pistettä, mutta siitä ei nyt taida olla kovin palon hyötyä tässä kisassa.

Tuloksiin voi tutustua AV-Testin sivuilla.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2