JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Applen toissapäiväinen tuotejulkistus sisälsi uusitun A12X-mobiiliprosessorin uusien iPad Pro -mallien sisuksissa. Kyse on 10 miljardin transistorin jättipiiristä, joka näyttää olevan historian tehokkain mobiiliprosessori.

A12X Bionic -piiri on kasvanut melkoisesti edeltäjästään eli A1w-prosessorista. Transistoreja on tullut 45 prosenttia enemmän. 7 nanometrin prosessissa valmistettu piiri on noin 120 neliömillin kokoinen fyysisiltä mitoiltaan.

Monet sivustot ovat saaneet uudet iPad Pro -mallit käsiinsä ja ajaneet Geekbench-testit uusille suorittimille. Lukemat ovatkin vaikuttavia. A12X-prosessori on kirjannut jopa yli 5000 pisteen lukemia Single Core -testissä. Moniydintestissä lukemat ovat nousseet jopa lähelle 18000 pistettä.

Tämä tarkoittaa käytännössä, että uusien iPadien suoritin on noin kaksi kertaa tehokkaampi kuin tämän hetken tehokkaimmat Android-älypuhelinten suorittimet. A12X on myös kaksi kertaa tehokkaampi moniydintestissä kuin edeltäjänsä eli A12-prosessori.

10 miljardiin transistoriin Apple on ahtanut kahdaksan räätälöityä Arm-prosessoria ja peräti 7 grafiikkaprosessoria. A12-piiriin verrattuna Arm-prosessori on tullut yksi lisää ja grafiikkaytimiä peräti kolme lisää. Ei siis ihme, että Apple on tuomassa Photoshop CC:tä uudelle iPad Prolle. Sen teho kyllä riittää grafiikan tekemiseen.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2