JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tampereen AMK järjestää uusiin IoT-teknologioihin keskittyvän seminaarinsa ensi maaliskuussa jo neljättä kertaa. Tällä kertaa pääteemoina ovatesineiden internetin lisäksi 5G-tekniikka ja koneoppiminen.

Ensimmäistä kertaa seminaarin ohjelmasta ja järjestelyistä ovat täysin vastuussa tieto- ja viestintätekniikan opiskelijoiden yhdistys Source ry. - 5G ja koneoppiminen saavat kumpikin oman salinsa. 5G-mobiiliverkko on vielä kehitysvaiheessa, mutta aihe kuitenkin kiinnostaa kovasti, kertoo tieto- ja viestintätekniikan opiskelija Sander Kallio.

Seminaarin esiintyjien ja näytteille asettavien yrityksien haku on käynnissä. Seminaariohjelma valmistuu tämän vuoden loppuun mennessä. Sanderin mukaan tiedossa on jo hyvä määrä esiintyjiä ja yrityksiä. - Tapahtuma on osallistujille edelleen ilmainen, mutta näytteille asettavilta yrityksiltä perimme pienen maksun, jolla tuemme yhdistyksemme toimintaa, Kallio kertoo.

Toinen pääteema koneoppiminen on tulevaisuuden tietotekniikan näkyvimpiä suuntauksia. - Koneoppiminen näkyy nyt joka paikassa, kuten esimerkiksi metsäalalla, sairaanhoidossa, kaupan alalla ja liikenteessä, tieto- ja viestintätekniikan yliopettaja Mauri Inha sanoo.

TAMKin aikaisempien IoT-seminaarien organisoinnista huolehtinut Inha on tyytyväinen, että opiskelijat ottavat vastuun isosta tapahtumasta. - Ensimmäisen vuoden opiskelijoita on nyt mukana oppimassa tapahtumajärjestelyjä, joten seminaarin jatkuvuus on turvattu.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2