JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Applella oli eilen iso julkistuspäivä. Päivänvalon näkivät uusi iPad Pro, Macbook Air, ensimmäinen uusi Mac Mini neljään vuoteen sekä Macbook Pro päivitetyllä grafiikalla. Kaikki uutuudet ovat teknisesti hienoja, mutta ennen kaikkea ne ovat selvästi edeltäjiään kalliimpia.

Tämä näyttää olevan pääjohtaja Tim Cookin strategia. Pidetään osakkeenomistajat tyytyväisinä nostamalla laitteiden hintoja koko ajan ylemmäksi. Käyttäjän kannalta tämä tarkoittaa, että uuteen päivityksen mielekkyyden raja tulee koko ajan lähemmäksi. Jossakin vaiheessa raja taatusti ylittyy.

Ei pidä silti erehtyä: Apple osaa edelleen raudan suunnittelun. Uusia iPad Pro -tabletteja vauhdittaa A12X Bionic -prosessori, jonka suorituskykyä Tim Cook hehkutti ”paremmaksi kuin useimmissa läppäreissä”. Laitteet ovat ohuita (5,9 mm), ja USBC-liitännällä varustettuja. Käyttäjän tunnistus tapahtuu Face ID -kasvontunnistuksella.

Vanha, ikoninen kotinäppäin on kadonnut, samoin audioplugi. Laitteen ohentumisen lisäksi myös ostajan lompakko ohentuu: 11-tuumainen malli maksaa 799 dollaria wifi-versiona ja LTE-versiona 949 dollaria. 12,9-tuumaisissa hintaan tulee vielä pari sataa lisää.

Cook esitteli myös uuden Macbook Air -läppärin. Näyttö on päivitetty Retina-luokkaan, mikä tekee laitteesta selvästi aiempaa houkuttelevamman. Samalla hinta on kasvanut niukimmalla SSD-levyllä eli 128 gigan muistilla 1199 dollariin.

Tässä Applen hinnoittelu herättää kysymyksiä. Markkinoilla on paljon kovia vastuksia Air-läppärille, joista moni on erittäin laadukkaasti viimeisteltyjä ja selvästi edullisempia. Applen isona etuna on ollut MacOS-käyttöjärjestelmä, mutta uuden Mojave-päivityksen jälkeen esimerkiksi Adoben ohjelmistot ovat alkaneet ryppyillä MacOS:ssä.

Tästä seuraa johtopäätös, että valmistaja voi kyllä periä premiumhintaa laitteistaan, mutta niiden pitää vastata koviin vaatimuksiin. Niiden pitää olla muita parempia. Ja tämä näyttää olevan iso haaste myös Applelle.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template