JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Oulussa otetaan jälleen mittaa front-end-koodareista Bitfactorin Code in the Dark -tapahtuman merkeissä. Halloween-teemainen kisa järjestetään perjantaina Alppimajalla.

Kilpailijoilla on 15 minuuttia aikaa luoda nettisivu pelkän kuvan perusteella mahdollisimman tarkasti HTML- ja CSS-koodia käyttäen. Haastavaksi tehtävän tekee se, että sivua ei voi esikatsella, vaan sivu koodataan täysin sokkona. Yleisö voi seurata sivujen edistymistä kisan aikana ja voittaja selviää lopulta äänestyksellä.

Illan paras koodari pääsee valitsemaan itselleen palkinnon kolmesta vaihtoehdosta, jotka ovat Suunto Spartan Sport (HR) -urheilukello, Apple iPad 32 Gt ‐tabletti ja Sony PlayStation 4 ‐pelikonsoli. Myös toiseksi ja kolmanneksi tulevat palkitaan.

Helmikuun tapahtumassa voittoon itsensä taisteli Joni Mettovaara, joka lähti kisaan kaverinsa haastamana. Nykyään Bitfactorilla työskentelevä Joni osallistui Code in the Dark -kilpailuun toista kertaa, joten takataskusta löytyy jo hyviä vinkkejä mittelössä pärjäämiseen.

- Aluksi yllätyin siitä, että kisassa ei saa käyttää omaa editoria. Autocompleteen ja preprocessoreihin ei siis voi turvautua, vaan on muistettava komennot ulkoa. Perusteiden on oltava hyvin hallussa, Joni kertoo.

Kilpailuun voi osallistua hyvinkin löysin rantein, mutta voittajan korokkeesta haaveilevan kannattaa Jonin mukaan valmistautua harjoittelemalla sokkokoodausta etukäteen. Ilmoittautumista toivotaan etukäteen tapahtuman sivulla: bitfactor.fi/codeinthedark.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2