JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Berliinissä on tällä viikolla järjetetty Sigfox Connect -tapahtuma, jossa esitellään tähän verkkotekniikkaan liittyviä uusia tuotteita. Yksi mielenkiintoisista uutuuksista on ON Semiconductorin uusi järjestelmäpiiri, jossa kaikki Sigfox-laitteen radio-osat on koottu yhdelle ja samalle pienelle sirulle.

AX-SIP-SFEU -järjestelmäpiiri on saanut CE-sertifioinnin, joten siihen pohjautuvia laitteita voidaan myydä EU:n alueella. Piiri on kooltaan 7 x 9 x 1 milliä ja se pitää sisällään Sigfox-radion, RF-erillispiirit, tarvittavat passiivikomponentit ja firmware-ohjelmiston.

ON Semin mukaan järjestelmäpiiri vie piirikortilla vain 10 prosenttia moduulipohjaisen radion pinta-alasta. Täten se avaa Sigfox-laitteiden toteuttamisen aiempaa pienemmässä fyysisessä koossa.

Piirin virrantarve on valmiustilassa 0,55 milliampeeria ja deel sleep -tilassa 180 nanoampeeria. Näin IoT-laite tulee pitkään toimeen pienellä nappiparistolla. Liitäntä isäntälaitteeseen tapahtuu UART-väylän kautta, jonka kautta sitä radiota voidaan myös ohjelmoida AT-käskyillä.

Lisätietoja datalehtineen ON Semin sivuilta.

Sigfox on jäänyt hieman LoRan jälkeen IoT-radiotekniikoiden kisassa. Ennusteiden mukaan Sigfox-moduulien toimitukset jäävät vuonna 2020 alle 53 miljoonaan, kun LoRa- ja 4G-verkoissa toimivia NB-IoT-moduuleja myydään molempia reilut 161 miljoonaa kappaletta.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2