JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokia kertoi eilen tulosjulkistuksensa alla sopineensa Samsungin kanssa patenttiensa hyödyntämisestä myös ensi vuodenvaihteen jälkeen. Isompi patenttiuutinen oli kuitenkin se, että Nokia on liittynyt Ericsson-vetoiseen Avanci-patenttipooliin.

Avanci perustettiin vuonna 2016 Ericssonin johdolla luomaan yksi markkinapaikka IoT-laitteissa tarvittaville essentiaalipatenteille. Tuolloin mukana oli viisi patenttien haltijaa. Nokian liittymisen myötä yritysten määrä on kasvanut 20:een ja samalla patenttisalkku laajentunut merkittävästi.

Avancin alkutaival on ollut vaatimaton. Vain autonvalmistaja BMW on maksanut poolille hyödynnettyjen patenttien käytöstä. Nokian mukaantulon uskotaan kiihdyttävän nyt kehitystä. Nokian myötä Avancin pooliin kuuluu iso osa mobiiliverkkojen essentiaalipatenteista.

Analyytikkojen mukaan Avancin pitäisi seuraavaksi saada Huawei mukaan patenttipooliinsa. Tällä hetkellä esimerkiksi 4G-verkkoon liitetyn ajoneuvon LTE-patenteista Avanci-sopimus kattaisi noin kaksi kolmasosaa.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2