JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Suomalaisyrityksiä pidetään usein edelläkävijöinä, mutta Dell Techonologiesin tuore tutkimus kertoo jotain aivan muuta. Digital Transformation Index -tutkimus paljastaa, vain 3 prosenttia suomalaisista yrityksistä voidaan laskea digitaalisen aikakauden johtajiin.

Yhteistyössä Intelin kanssa tehtävä DT Index kartoittaa digitalisaation edistymistä keskikokoisissa ja suurissa organisaatioissa, ja tutkii aihepiriin liittyviä toiveita ja pelkoja. Ensimmäistä kertaa myös Suomen kattava tutkimus paljastaa, että peräti 73 prosenttia mukana olleista suomalaisista yrityksistä on huolissaan kyvystään vastata muuttuviin asiakastarpeisiin seuraavan viiden vuoden aikana.

Suomen tulokset ovat linjassa muiden Pohjoismaiden kanssa. Ruotsalaisista yrityksistä 6 prosenttia oli johtajien luokassa, mutta sielläkin 76 prosenttia yrityksistä on huolissaan kyvystään vastata muuttuviin asiakastarpeisiin.

Suomalaisista vastaajista 40 prosenttia pelkää, että heidän yrityksensä jää seuraavan viiden vuoden aikana kehityksestä jälkeen. Ruotsissa vastaava luku on 25 prosenttia.

Suomessa budjetin ja resurssien puute (32 %) nähdään suurimpana esteenä liiketoiminnan digitalisaatiolle. Useammassa kuin joka neljännessä yrityksessä arvioitiin, että yritykseltä puuttuu johdonmukainen digitaalinen strategia ja visio.

DT Index -tutkimus kattaa 42 maata ja 4600 yritystä. Suomesta vastaajia oli 100.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template