JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kännykkävalmistaja HTC on aloittanut markkinoiden ensimmäisen lohkoketjupuhelimen ennakkotilausten vastaanottamisen. Vain virtuaalirahalla ostettavan laitteen toimitusten odotetaan alkavan joulukuussa. Exodus 1 -puhelimen ostamiseen käyvät Bitcoin ja Ether. Hinta on 0,15 bitcoinia tai 4,78 etheriä. Summa vastaa tällä hetkellä reilua 800 euroa, joten kyse on premium-luokan älypuhelimesta.

Exodus 1 edustaa raudaltaan käytännössä tämän hetken huipputasoa. Sovellusprosessori on Snapdragon 845, muistia on 6 gigatavua ja tallennustilaa 128 gigatavua. 6tuumainen Quad HD+-näyttö ja kaksi kameraa edessä ja takana kestävät vertailun monen laitteen kanssa.

Muista älypuhelimista Exodus 1:n erottaa laitteeseen toteutettu erillinen lukittu alue, joka on suojattu Android-käyttöjärjestelmästä. Tämä turvallinen erillisalue pitää kryptoalueen turvassa, olipa kyse valuutoista tai ei-vaihdantakelpoisista tokeneista (non-fungible tokens, NFT) tai hyvin pian tulevaisuudessa kaikesta digitaalisesta datasta.

HTC on kehittänyt uudenlaisen Social Key Recovery -mekanismin siltä varalta, että käyttäjän puhelin katoaa tai hän unohtaa avaimensa. Se on helppo ja turvallinen tapa saada takaisin laitteen menetetyt avaimet. Sen ansiosta HTC:n ei myöskään tarvitse pitää avaimia missään keskitetyssä paikassa, vaan puhelimen omistajalla on niihin täydet oikeudet koko ajan.

HTC tarjoaa mahdollisuuden valita muutamia luotettuja yhteyshenkilöitä, joista jokaisen täytyy ladata avainten hallintasovellus. Tiedot jaetaan käyttäen salaista algoritmia ja lähetetään näille luottohenkilöille. Tarpeen vaatiessa puhelimen omista pystyy jälleen käyttämään varojaan.

HTC kutsuu kryptografeja ja kehittäjiä kaikkialta maailmasta liittymään Exodus-yhteisöön ja auttamaan tämän erillisalueen vahvuuden kehittämisessä. HTC pyytää yhteisöltä ennakkojulkaisukauden aikana palautetta ja osallistumista lompakon ja turvallisen tallentamisen kehittämiseen HTC EXODUS (OFFICIAL) -kanavan kautta. 

HTC julkaisee pian sovellusliittymiä, joiden avulla kolmannen osapuolen kehittäjät voivat käyttää Exodus 1 -laitteita suojaamaan avaimia ja allekirjoittamaan tapahtumia. Samalla Zion-avainhallintasovellus ja SDK-lompakko julkaistaan kumppaneille, joilla on sama visio: ketjulohkon ekojärjestelmän laajentaminen sekä turvallisuuden ja luottamuksen rakentaminen.

Exodus 1 on tilattavissa ennakkoon ennakkojulkaisukauden aikana osoitteesta https://www.htcexodus.com/.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2