JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kännykkävalmistaja HTC on aloittanut markkinoiden ensimmäisen lohkoketjupuhelimen ennakkotilausten vastaanottamisen. Vain virtuaalirahalla ostettavan laitteen toimitusten odotetaan alkavan joulukuussa. Exodus 1 -puhelimen ostamiseen käyvät Bitcoin ja Ether. Hinta on 0,15 bitcoinia tai 4,78 etheriä. Summa vastaa tällä hetkellä reilua 800 euroa, joten kyse on premium-luokan älypuhelimesta.

Exodus 1 edustaa raudaltaan käytännössä tämän hetken huipputasoa. Sovellusprosessori on Snapdragon 845, muistia on 6 gigatavua ja tallennustilaa 128 gigatavua. 6tuumainen Quad HD+-näyttö ja kaksi kameraa edessä ja takana kestävät vertailun monen laitteen kanssa.

Muista älypuhelimista Exodus 1:n erottaa laitteeseen toteutettu erillinen lukittu alue, joka on suojattu Android-käyttöjärjestelmästä. Tämä turvallinen erillisalue pitää kryptoalueen turvassa, olipa kyse valuutoista tai ei-vaihdantakelpoisista tokeneista (non-fungible tokens, NFT) tai hyvin pian tulevaisuudessa kaikesta digitaalisesta datasta.

HTC on kehittänyt uudenlaisen Social Key Recovery -mekanismin siltä varalta, että käyttäjän puhelin katoaa tai hän unohtaa avaimensa. Se on helppo ja turvallinen tapa saada takaisin laitteen menetetyt avaimet. Sen ansiosta HTC:n ei myöskään tarvitse pitää avaimia missään keskitetyssä paikassa, vaan puhelimen omistajalla on niihin täydet oikeudet koko ajan.

HTC tarjoaa mahdollisuuden valita muutamia luotettuja yhteyshenkilöitä, joista jokaisen täytyy ladata avainten hallintasovellus. Tiedot jaetaan käyttäen salaista algoritmia ja lähetetään näille luottohenkilöille. Tarpeen vaatiessa puhelimen omista pystyy jälleen käyttämään varojaan.

HTC kutsuu kryptografeja ja kehittäjiä kaikkialta maailmasta liittymään Exodus-yhteisöön ja auttamaan tämän erillisalueen vahvuuden kehittämisessä. HTC pyytää yhteisöltä ennakkojulkaisukauden aikana palautetta ja osallistumista lompakon ja turvallisen tallentamisen kehittämiseen HTC EXODUS (OFFICIAL) -kanavan kautta. 

HTC julkaisee pian sovellusliittymiä, joiden avulla kolmannen osapuolen kehittäjät voivat käyttää Exodus 1 -laitteita suojaamaan avaimia ja allekirjoittamaan tapahtumia. Samalla Zion-avainhallintasovellus ja SDK-lompakko julkaistaan kumppaneille, joilla on sama visio: ketjulohkon ekojärjestelmän laajentaminen sekä turvallisuuden ja luottamuksen rakentaminen.

Exodus 1 on tilattavissa ennakkoon ennakkojulkaisukauden aikana osoitteesta https://www.htcexodus.com/.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template