JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Huawei julkisti viime viikolla Lontoossa uusien älypuhelimien lisäksi uuden älykellonsa. Huawei Watch GT eroaa aiemmista malleista sillä, että siinä on hylätty Android Wear -käyttöjärjestelmä. Kellon sykeanalytiikka perustuu suomalaisen Firstbeat Technologiesin tekniikkaan.

Huawein kulutuspuolen johtaja Richard Yu hehkutti ennen kaikkea GT-kellon akunkestoa. Yhdellä latauksella se jaksaa peräti kaksi viikkoa. Tämä perustuu käytännössä siihen, että vielä edellismallissa käytetty Android Wear OS:n korvattu Huawein omalla LightOS:llä.

Watch GT -älykellon liikunta- ja hyvinvointiominaisuudet on toteutettu yhteistyössä suomalaisen Firstbeatin kanssa. – Olemme päässeet uudelle tasolle siinä, miten tarkasti älykello kerää dataa, analysoi sitä ja tuottaa yksilöllistä tietoa käyttäjänsä hyvinvoinnista ja ohjeistaa häntä liikkumaan, kertoo Firstbeatin toimitusjohtaja Joni Kettunen.

- Olemme ylpeitä siitä, että uudessa Huawei Watch GT:ssä on mukana suomalaista huippuosaamista. Onnistuimme kehittämään Firstbeatin tuella Huawei Watch GT:stä monipuolisen älykellon eritasoisille liikkujille, jotka haluavat seurata omaa hyvinvointiaan arjessa, kertoo Huawei tuore Suomen markkinointi- ja viestintäjohtaja Elina Takala.

Huawei Watch GT -älykellossa on kuusi ominaisuutta, jotka on toteutettu yhdessä Firstbeatin kanssa. VO2max mittaa käyttäjän maksimaalisen hapenoton ja kuntotason. Aerobinen harjoitusvaikutus kertoo, minkälainen vaikutus harjoituksella on käyttäjän aerobiseen kuntoon nähden. Oma juoksusuunnitelma antaa käyttäjälle yksilöllisiä suosituksia juoksuharjoitteluun.

Reaaliaikainen valmennus auttaa puolestaan käyttäjää saavuttamaan harjoittelutavoitteensa turvallisesti ja tehokkaasti analysoiden harjoituksen aikana käyttäjän sykettä ja kuormitusta. Palautumisaika arvioi, miten kauan käyttäjän tulee levätä harjoituksen jälkeen. Kalorit mittaa luotettavasti kalorinkulutuksen perustuen käyttäjän yksilöllisiin ominaisuuksiin ja fyysiseen aktiivisuuteen.

Watch GT -kellossa on 1,39-tuumainen AMOLED-näyttö, jonka resoluutio on 454 x 454 pikseliä. Työmuistia on 16 megatavua ja tallennustilaa 128 megatavua. Kello on vain 10,6 milliä paksu, joten se on markkinoiden ohuimpia.

Laitteen myynti alkaa Suomessa 12.11.2018 249 euron hintaan. Wear OS -kelloissa toimivat sovellukset eivät siinä toimi.

 

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template