JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Bloomberg-uutistoimisto aiheutti lokakuun alussa melkoisen kohun väittämällä, että amerikkalaisyritysten ja USA:n viranomaisten käyttämille palvelinkorteille olisi onnistuttu ujuttamaan Kiinan valmistamia vakoilupiirejä. Applen pääjohtaja Tim Cook on nyt jyrkästi kiistänyt tällaisen vakoilun mahdollisuuden.

Buzzfeed Newsille antamassaan haastattelussa Cook sanoo yksinkertaisesti, ettei Bloombergin artikkelissaan väittämää ole koskaan tapahtunut. – Minusta heidän pitäisi oikaista artikkelissa esitetyt tiedot. Heidän pitäisi toimia oikein, Cook sanoo.

Cookin mukaan hän oli yhdessä Applen päälakimiehen kanssa yhteydessä Bloombergiin, kun uutistoimisto rakensi juttuaan. – Artikkeli muuttui matkan varrella koko ajan ja aina kun jotain syytöksiä esitettiin, me tutkimme ne. Emme löytäneet mitään, Cook painotti.

Cookin mukaan on käytännössä mahdotonta, että tällainen vakoilupiiri voisi olla Applen käyttämillä korteilla ilman, että Apple tai Cook itse tietäisivät siitä.

Lue lisää: Kiinalainen vakoilupiiri ujutettiin palvelinkorteille?

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2