JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Biometrinen tunnistus yleistyy nopeasti erilaisissa laitteissa, mutta älypuhelimissa kehitys näyttää vievän pois sormenjälkiantureista. Samsungin tuore patentti vie kehitystä askeleen eteenpäin, sillä korealaisvalmistaja haluaa tehdä koko näytöstä biometrisen anturin.

Markkinoille ovat jo tulleet ensimmäiset laitteet, joissa sormenjälkianturi on toteutettu puhelimen näyttöön. Niissä optinen anturi on yleensä tarkkaan rajattu. Siitä seuraa hyvä tarkkuus ja tunnistusnopeus, mutta käytön kannalta tällä on rajoituksensa.

Hollantilaisen LetsGoDigital-sivuston mukaan Samsungin uusi FOD-patentti (fingerprint-on-display) kuvailee ratkaisua, jossa koko näyttö voi toimia anturina. Tällä on monia etuja. Esimerkiksi pankkisovelluksissa voidaan käyttöliittymään piirtää oma ”autentikointi-ikkuna”, jossa käyttäjä voi vahvistaa toimintoja sormenjäljellä.

LetsGoDigitalin referoimassa patentissa kuvataan kahta eri laitetta. Toinen näyttää normaalilta Galaxy-sarjan älypuhelimelta, toisessa on näytön yläreunaan toteutettu kuuluisa ”lovi”, joka Applen iPhone X:n jälkeen on ilmestynyt monen muunkin valmistajan laitteeseen.

Patentin mukaan käyttäjän tunnistus eli sormenjäljen lukeminen veisi aikaa vain 20-30 millisekuntia. Sen jälkeen sormenpää skannattaa kahteen kertaa uudestaa, eri valaistuksella. Kun tunnistuksesta vastaa oma spesifi prosessori, päästään ratkaisulla luotettavaan tunnistukseen myös silloin, kun sormi on likainen tai märkä.

Kaikkiaan prosessi kestää noin 700 millisekuntia. Tämä vastaa esimerkiksi Synapticsin optisen sormenjälkilukijan suorituskykyä.

LetsGoDigitalin artikkeli löytyy täältä.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2