JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Biometrinen tunnistus yleistyy nopeasti erilaisissa laitteissa, mutta älypuhelimissa kehitys näyttää vievän pois sormenjälkiantureista. Samsungin tuore patentti vie kehitystä askeleen eteenpäin, sillä korealaisvalmistaja haluaa tehdä koko näytöstä biometrisen anturin.

Markkinoille ovat jo tulleet ensimmäiset laitteet, joissa sormenjälkianturi on toteutettu puhelimen näyttöön. Niissä optinen anturi on yleensä tarkkaan rajattu. Siitä seuraa hyvä tarkkuus ja tunnistusnopeus, mutta käytön kannalta tällä on rajoituksensa.

Hollantilaisen LetsGoDigital-sivuston mukaan Samsungin uusi FOD-patentti (fingerprint-on-display) kuvailee ratkaisua, jossa koko näyttö voi toimia anturina. Tällä on monia etuja. Esimerkiksi pankkisovelluksissa voidaan käyttöliittymään piirtää oma ”autentikointi-ikkuna”, jossa käyttäjä voi vahvistaa toimintoja sormenjäljellä.

LetsGoDigitalin referoimassa patentissa kuvataan kahta eri laitetta. Toinen näyttää normaalilta Galaxy-sarjan älypuhelimelta, toisessa on näytön yläreunaan toteutettu kuuluisa ”lovi”, joka Applen iPhone X:n jälkeen on ilmestynyt monen muunkin valmistajan laitteeseen.

Patentin mukaan käyttäjän tunnistus eli sormenjäljen lukeminen veisi aikaa vain 20-30 millisekuntia. Sen jälkeen sormenpää skannattaa kahteen kertaa uudestaa, eri valaistuksella. Kun tunnistuksesta vastaa oma spesifi prosessori, päästään ratkaisulla luotettavaan tunnistukseen myös silloin, kun sormi on likainen tai märkä.

Kaikkiaan prosessi kestää noin 700 millisekuntia. Tämä vastaa esimerkiksi Synapticsin optisen sormenjälkilukijan suorituskykyä.

LetsGoDigitalin artikkeli löytyy täältä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template