JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Huawei julkisti viime viikolla Lontoossa uuden lippulaivamallistonsa, kun Mate 20 -sarja lanseerattiin. Malliston mukana ja erityisesti Suomessa myyntiin tulevan Mate 20 Pro -mallin myötä tulee monia uusia ominaisuuksia. Ensituntuman perusteella laite vastaa suuriin odotuksiin.

Mate 20 Pro -mallissa on esimerkiksi tehokas 40 watin SuperCharge-pikalataus, jolla 4200 milliampeeritunnin akkua ladataan. Edellisessä Mate 10 Pro -mallissa laite vaati ohjelmistopäivityksiä ennen kuin akkuteho alkoi riittää päiväksi. Uutuuden kanssa tätä ongelmaa ei ole ollut, vaan virtaa riittää helposti vuorokaudeksi.

SuperCharge-lataus on lisäksi erittäin nopea. Tiettävästi vain yhdessä Oppon erikoismallissa lataus onnistuu vieläkin nopeammin (50 watin teholla). Mate 20 Pro ei lisäksi edes kuumene kovin paljon ladatessa, joten tekniikan TÜV-sertifioinnille on katetta.

Yksi tärkeä ominaisuus nykyälypuhelimissa on laitteen suojaaminen ja sen myötä avaaminen biometrisillä ratkaisuilla. Mate 20 Prossa ei ole perinteistä sormenjälkianturia, vaan sormenjäljen lukija on toteutettu etunäytössä lasin alla. Ratkaisu vähän epäilytti, mutta toimii nopeasti ja erittäin luotettavasti.

Sormenjälkeä ei tosin edes tarvita, sillä iPhone-puhelimien tapaan Mate 20 Pro tunnistaa kasvot 3D-kuvan perusteella. Laitteen yläreunan ”loveen” on toteutettu hyvin vastaava 3D Depth Sensing -moduuli kuin Applella. Sen käyttöönotto vie hetken aikaa, sillä kasvot kuvataan eri suunnista ja tekniikka selvästi halusi riittävästi dataa, jota analysoida.

Lopputulos on kuitenkin hieno. Laite tunnistaa käyttäjänsä 0,6 sekunnissa erittäin luotettavasti. Toistaiseksi virhetunnistuksia ei ole tullut vastaan, vaikka avausta on testattu eri valoissa. Huawein päätös siirtää tekniikan tuomista laitteisiinsa, koska se ei ollut vielä valmis, on selvästi ollut oikea.

Muuten Mate 20 Pron laitteisto vaikuttaa siltä, kuin sen pitääkin. Prosessori on nopea, sovellukset avautuvat aiempaa nopeammin. Android-leirin Geekbench-testissä laite saa hieman Samsungin Galaxy S9+-mallia korkeammat lukemat. Multicore-testissä Mate 20 Pro lyö pöytään selvästi muita kovemmat lukemat, kun edellinen ykkönen eli Oneplus 6 jää selvästi jälkeen. iPhone X:n lukemat ovat tosin edelleen paremmat.

EMUI-käyttöliittymää Huawei on vienyt aiempaa fiksumpaan suuntaan, mutta toki se edelleen jakaa mielipiteitä. Kameran arviointi vaatii enemmän testiä, mutta HDR-moodissa se näkee ihmissilmää enemmän valoa.

Mate 20 Pro tulee Suomessa myyntiin marraskuun 6. päivä. Puhelin on Huawein tähän asti kallein 999 euron hinnallaan.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2