JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Huawei julkisti viime viikolla Lontoossa uuden lippulaivamallistonsa, kun Mate 20 -sarja lanseerattiin. Malliston mukana ja erityisesti Suomessa myyntiin tulevan Mate 20 Pro -mallin myötä tulee monia uusia ominaisuuksia. Ensituntuman perusteella laite vastaa suuriin odotuksiin.

Mate 20 Pro -mallissa on esimerkiksi tehokas 40 watin SuperCharge-pikalataus, jolla 4200 milliampeeritunnin akkua ladataan. Edellisessä Mate 10 Pro -mallissa laite vaati ohjelmistopäivityksiä ennen kuin akkuteho alkoi riittää päiväksi. Uutuuden kanssa tätä ongelmaa ei ole ollut, vaan virtaa riittää helposti vuorokaudeksi.

SuperCharge-lataus on lisäksi erittäin nopea. Tiettävästi vain yhdessä Oppon erikoismallissa lataus onnistuu vieläkin nopeammin (50 watin teholla). Mate 20 Pro ei lisäksi edes kuumene kovin paljon ladatessa, joten tekniikan TÜV-sertifioinnille on katetta.

Yksi tärkeä ominaisuus nykyälypuhelimissa on laitteen suojaaminen ja sen myötä avaaminen biometrisillä ratkaisuilla. Mate 20 Prossa ei ole perinteistä sormenjälkianturia, vaan sormenjäljen lukija on toteutettu etunäytössä lasin alla. Ratkaisu vähän epäilytti, mutta toimii nopeasti ja erittäin luotettavasti.

Sormenjälkeä ei tosin edes tarvita, sillä iPhone-puhelimien tapaan Mate 20 Pro tunnistaa kasvot 3D-kuvan perusteella. Laitteen yläreunan ”loveen” on toteutettu hyvin vastaava 3D Depth Sensing -moduuli kuin Applella. Sen käyttöönotto vie hetken aikaa, sillä kasvot kuvataan eri suunnista ja tekniikka selvästi halusi riittävästi dataa, jota analysoida.

Lopputulos on kuitenkin hieno. Laite tunnistaa käyttäjänsä 0,6 sekunnissa erittäin luotettavasti. Toistaiseksi virhetunnistuksia ei ole tullut vastaan, vaikka avausta on testattu eri valoissa. Huawein päätös siirtää tekniikan tuomista laitteisiinsa, koska se ei ollut vielä valmis, on selvästi ollut oikea.

Muuten Mate 20 Pron laitteisto vaikuttaa siltä, kuin sen pitääkin. Prosessori on nopea, sovellukset avautuvat aiempaa nopeammin. Android-leirin Geekbench-testissä laite saa hieman Samsungin Galaxy S9+-mallia korkeammat lukemat. Multicore-testissä Mate 20 Pro lyö pöytään selvästi muita kovemmat lukemat, kun edellinen ykkönen eli Oneplus 6 jää selvästi jälkeen. iPhone X:n lukemat ovat tosin edelleen paremmat.

EMUI-käyttöliittymää Huawei on vienyt aiempaa fiksumpaan suuntaan, mutta toki se edelleen jakaa mielipiteitä. Kameran arviointi vaatii enemmän testiä, mutta HDR-moodissa se näkee ihmissilmää enemmän valoa.

Mate 20 Pro tulee Suomessa myyntiin marraskuun 6. päivä. Puhelin on Huawein tähän asti kallein 999 euron hinnallaan.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template